Jungheinrich automatiseert voor Coca-Cola

Jungheinrich - coca-cola-hbc

Intralogistiek specialist Jungheinrich bouwt voor Coca-Cola HBC een automatiseringsoplossing in de vestiging van Radzymin (Polen).Het nieuwe opslagsysteem breidt de bestaande installatie uit en biedt de meest geavanceerde technologie. Een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de dagelijkse werking van het magazijn. De ingebruikname is gepland voor 2022.

De beschikbare ruimte volledig benutten, nieuwe opslagcapaciteiten creëren en meer doorvoer realiseren: dat was de opdracht van Coca-Cola HBC voor Jungheinrich. Voor de realisatie vertrouwt Jungheinrich als intralogistieke expert op het 42 meter hoge en 60 meter lange hoogbouwmagazijn in silo-uitvoering. De uitvoering garandeert een maximale ruimtebenutting met tegelijkertijd hoge omslagcapaciteit. Het automatisch hoogbouwmagazijn omvat in totaal vier gangen en biedt plaats aan 14.000 drankpalletten die dubbeldiep opgeslagen kunnen worden. Alle processen in het hoogbouwmagazijn zijn volledig geautomatiseerd. De experts van Jungheinrich hebben het magazijn ontworpen met de mogelijkheid om uit te breiden: extra gangen kunnen op een later tijdstip en tijdens de ingebruikname van het magazijn eenvoudig toegevoegd worden.

Met de nieuwe magazijnoplossing werd ook de transportroute vanuit de productie verbeterd. De bestaande transportinstallaties werden omgebouwd en uitgebreid: een monorailsysteem met een brug vormt nu het middelpunt in de vestiging van Radzymin. Het monorailsysteem transporteert afgewerkte drankflessen naar alle beschikbare magazijnplaatsen – zowel in het nieuwe hoogbouwmagazijn als in het geautomatiseerde magazijn. Het op maat gemaakte intralogistieke concept zorgt voor een optimale materiaalstroom tussen de verschillende delen van de fabriek.

Szymon Matulka, BU Engineering Manager Poland & Baltics bij Coca-Cola HBC: “De installatie is iets speciaals voor ons. Met het geautomatiseerde hoogbouwmagazijn en de verbeterde transportroutes stellen we maatstaven op het gebied van efficiëntie en veiligheid. Zo garanderen we een constant hoge beschikbaarheid van onze producten.”

Magazijnkranen van MIAS, de dochteronderneming van Jungheinrich, zorgen ook voor snelheid in het automatisch pallettenmagazijn: dankzij speciale uitrustingen kunnen goederen worden opgeslagen en opgehaald met een hoge snelheid en tot een gewicht van zeven ton. Ook hier kunnen, indien nodig, extra toestellen geïntegreerd worden. Het bestaande Warehouse Management System (WMS) werd bovendien vervangen. Voortaan zal Coca-Cola HBC voor het hele magazijn nog maar één WMS gebruiken dat verschillende intralogistieke oplossingen omvat. Alle systemen en processen worden hiermee aangestuurd. De software helpt bij het identificeren van mogelijke optimalisaties, zoals de distributie van de goederen naar verschillende magazijnplaatsen.

Lech Sowinski, Project Manager Technical Sales ASRS bij Jungheinrich: “Voor ons betekent state-of-the-art intralogistiek efficiënte en rendabele magazijnconcepten. Dit is precies wat de oplossing biedt die we voor Coca-Cola HBC in Polen ontworpen hebben. Het nieuwe magazijn overtuigt met een geoptimaliseerde materiaalstroom. Doordat alle werkzaamheden door één firma uitgevoerd worden, is een snelle integratie en optimale communicatie tussen de systemen mogelijk.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.