Jungheinrich behoort tot de meest duurzamebedrijven in de machinebouwsector

Jungheinrich - Ecovadis

Jungheinrich is door EcoVadis opnieuw onderscheiden voor zijn inzet op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf krijgt voor de tweede keer oprij de gouden status. Daardoor behoort Jungheinrich tot de meest verantwoordelijke en duurzame bedrijven van de meer dan 55.000 gecertificeerde ondernemingen.

“Ons engagement inzake duurzaamheid is het fundament waarop wij duurzame waarde creëren“, aldus Dr. Lars Brzoska, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG. “Jungheinrich combineert maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid met winstgevende groei. Dat wij voor ons engagement inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen opnieuw de gouden status werden toegekend door EcoVadis, is een belangrijke erkenning voor ons werk.”

“EcoVadis beoordeelt milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen in zijn certificeringsproces. Jungheinrich slaagde erin om zich in al die domeinen verder te verbeteren in vergelijking met de voorgaande jaren.Vooral Jungheinrichs engagement op het vlak van milieubescherming wordt door EcoVadis gewaardeerd. Al jaren verbetert Jungheinrich de ecobalans van zijn heftrucks continu. Zo slaagde het bedrijf erin de ecologische voetafdruk van een gemiddelde vorkheftruck met 38 procent te reduceren. Jungheinrich speelt een voortrekkersrol op het vlak van elektromobiliteit. In 2019 waren 97 procent van alle door Jungheinrich geproduceerde trucks elektrische trucks en een snel groeiend aandeel daarvan was uitgerust met geavanceerde lithium-ion technologie. Tijdens zijn volledige levensduur stoot een elektrisch eheftruck met lithium-ion batterij 52% minder CO2 uit dan een dieselvorkheftruck van dezelfde vermogensklasse.

„In de toekomst zal Jungheinrich zijn engagement op het vlak van duurzaamheid nog intensiveren, om zo voor zijn klanten en de maatschappij een blijvende meerwaarde te creëren. Duurzaamheid zal dan ook een centrale rol spelen in onze bedrijfsstrategie 2025+, die wij in de loop van november zullen presenteren“,kondigde Brzoska aan.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.