Jungheinrich doet strategische investering in lithium-ion technologie

Jungheinrich doet strategische investering in lithium-ion technologie

Jungheinrich AG en Triathlon Holding GmbH richten een joint venture op onder de naam “JT ENERGY Systems GmbH”, voor de productie en recyclage van lithium-ionbatterijsystemen in de Saksische stad Glauchau. De oprichting vindt plaats onder voorbehoud van de goedkeuring van het project door de bevoegde mededingingsautoriteiten. Jungheinrich bezit een aandeel van 70 procent en Triathlon een aandeel van 30 procent in de joint venture. De operatieve start is gepland voor augustus 2019. JT ENERGY Systems is van plan om in de komende jaren 100 nieuwe banen in de fabriek te creëren.

Zowel Jungheinrich als Triathlon staan bekend om hun verregaande knowhow inzake lithium-iontechnologie voor tal van toepassingsgebieden. Deze expertise zullen ze in de toekomst bundelen in JT ENERGY Systems. Het doel van de joint venture van Jungheinrich en Triathlon bestaat in de gezamenlijke uitbouw van productiecapaciteit om tegemoet te komen aan de fors stijgende vraag naar lithium-ionbatterijsystemen alsook in de uitbouw van een technologisch leiderschap op dat vlak. JT ENERGY zal daarbij zowel Triathlon als Jungheinrich bevoorraden.

Hans-Georg Frey, voorzitter van het bestuur van Jungheinrich AG: “Voor onze klanten zijn energie efficiëntie en de permanente beschikbaarheid van hun voertuigen beslissende concurrentie-voordelen, en dat ondersteunen wij via onze trucks en oplossingen met de voordelen van de lithium-iontechnologie. Uit de exponentieel stijgende verkoopcijfers van de afgelopen jaren blijkt dat de intralogistieke sector consequent overschakelt op de lithium-iontechnologie. Jungheinrich heeft deze trend vroegtijdig herkend: vandaag bieden wij alles uit één hand, van batterijen tot aandrijfaggregaten tot laders, en zijn wij door onze uitgebreide energieknowhow de innovatieleider van de branche. Dankzij deze samenwerking met Triathlon zullen wij het potentieel op de markt van elektrische voertuigen verder vergroten en de technische ontwikkeling van deze toekomsttechnologie samen uitbouwen.”

Martin Hartmann, zaakvoerder van Triathlon Holding GmbH: “Wij zijn trots deze stap te mogen zetten met een gerenommeerd bedrijf als Jungheinrich en wij verwachten dat de joint venture aanzienlijke schaal- en synergie-effecten zal realiseren, die onze concurrentiekracht aanzienlijk zullen vergroten. Onze klanten en partners zullen in de toekomst kunnen rekenen op een nog ruimer productassortiment van ultramoderne lithium-ionbatterijsystemen met de nieuwste technologie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.