Jungheinrich opent een nieuwe fabriek voor tweedehands heftrucks

Jungheinrich - Tweedehands heftrucks fabriek

Jungheinrich opent zijn tweede fabriek voor de revisie van tweedehands heftrucks in Ploiești (Roemenië). De nieuwe locatie van ongeveer 5.000 vierkante meter komt tegemoet aan de toenemende vraag naar tweedehands hef- en magazijntrucks en creëert zo capaciteit voor verdere groei.

In Ploiești zullen de elektrische meeloop transpalletten van het type EJE en elektrische heftrucks van het type EFG gereviseerd worden voor de Europese markt. Met deze investering neemt Jungheinrich een pioniersrol voor de circulaire economie in de intralogistiek en stelt de sector in staat om bijzonder duurzaam gereviseerde hef- en magazijntrucks in te zetten.

Jungheinrich is de eerste industriële onderneming die de uitdaging aangaat om hef- en magazijntrucks industrieel en in topkwaliteit te reviseren. De “JUNGSTARS” – de officiële benaming van de tweedehandstrucks – zijn na de revisie zo goed als nieuw. Met de nieuw geopende revisiefabriek in Ploiești breidt Jungheinrich de bestaande capaciteit verder uit en optimaliseert het de structuren en processen in de sector van de tweedehands heftrucks. Naast Dresden (Duitsland) is Ploiești de grootste Jungheinrich-vestiging voor de revisie van hef- en magazijntrucks. Jungheinrich wil hiermee de capaciteit voor gebruikte heftrucks tegen 2025 met 25 procent verhogen.

Tino Alban, directeur van het centrum voor gebruikte heftrucks in Dresden bij Jungheinrich AG: “De algemene trend naar duurzaamheid wordt weerspiegeld in de voortdurend toenemende vraag naar onze industrieel gereviseerde tweedehandstrucks. Vooral voor milieubewuste klanten zijn ze een goede oplossing, want door gebruikte heftrucks te reviseren besparen we ongeveer 80 procent CO2 in vergelijking met nieuwe productie. Tijdens de coronapandemie wenden veel prijsbewuste klanten zich tot de goedkopere, maar tegelijkertijd krachtige gebruikte heftrucks, die optimaal geschikt zijn voor korte tot middellange gebruikstijden of als stand-by-oplossing.”

Het unieke industriële revisieproces van gebruikte heftrucks van Jungheinrich gebeurt volgens een gestandaardiseerde procedurebestaande uit zes stappen die voor alle heftrucks gelijk is. Daarbij wordende gebruikte heftrucks technisch en optisch in nieuwstaat hersteld.

Het 5-sterrenprincipe van Jungheinrich garandeert dat elke truck wordt gereviseerd volgens de hoogste veiligheids- en duurzaamheidsnormen en de strengste kwaliteitscontroles. Terwijl componenten zoals chassis, motoren en overbrenging worden gereviseerd, worden alle veiligheidsrelevante en versleten componenten vervangen door nieuwe onderdelen. Door middel van grondstof- en energiebesparende revisie verlengt Jungheinrich de levenscyclus van de hef- en magazijntrucks met twee tot drie gebruikstijden en minimaliseert tegelijk het gebruik van nieuwe onderdelen. Momenteel wordt een hergebruikspercentage van 94 procent per truck bereikt.

Tino Alban: “Door de grondige high-end revisie zijn onze JUNGSTARS gebruikte heftrucks van topkwaliteit. Ze combineren ecologische, economische en technische voordelen en bieden zo een brede waaier aan prestaties die uniek is op de markt.”

Terwijl de revisie van de EJE en EFG plaatsvindt in de locatie in Ploiești, is de fabriek in Dresden verantwoordelijk voor alle andere typen trucks, alsook de systeemtrucks. Alle Europese verkoopcentra van Jungheinrich leveren hun heftrucks, die voornamelijk terugkomen van contracten voor de overdracht van gebruik, aan de twee fabrieken voor revisie. Voor de Aziatische markt vindt de revisie plaats in Bangkok (Thailand) en in Qingpu (China).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.