Jungheinricht sleept 4 keer het IFOY certificaat ‘Best of Intralogistics’ in de wacht

Jungheinricht sleept 4 keer het IFOY certificaat 'Best of Intralogistics' in de wacht

Jungheinrich heeft onlangs vier keer het certificaat “Best of Intralogistics” in de wacht gesleept in Hannover. De prijs werd toegekend voor logistieke producten en oplossingen in de categorieën “Magazijntrucks”, “Geïntegreerde magazijnoplossingen” en “Special of the Year”. De horizontale orderpicker ECE 225 met easyPILOT Follow, de krachtige trekker EZS 7280, de batterijlader SLH 300 en de uitbreiding van het centrale magazijn van Keller & Kalmbach zijn nu finalisten voor de 2018 International Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards. Dit jaar is Jungheinrich de enige fabrikant die met vier producten en oplossingen meedingen in de race naar de felbegeerde IFOY Award die elk jaar de beste logistieke oplossingen ter wereld bekroont.

Dr. Lars Brzoska, lid van de Raad van Bestuur voor Marketing & Sales van Jungheinrich AG, legt uit: “Vier nominaties in drie categorieën zijn opnieuw het bewijs van de innovatieve sterkte in de intralogistiek van Jungheinrich. Wij zijn zowel een werktuigbouwkundig ingenieur, een logistieke systeemleverancier als een softwareontwikkelaar. Met onze zeer innovatieve en efficiënte logistieke oplossingen maximaliseren we de voordelen voor onze klanten.”

easyPILOT Follow

easyPILOT Follow werd bekroond met het IFOY-certificaat “Best of Intralogistics” in de categorie “Magazijntrucks”. easyPILOT Follow is een halfautomatische besturing die gebruikt wordt om de horizontale orderpicker ECE 225 automatisch de operator te laten volgen. De operator draagt op zijn beurt een besturingseenheid in zijn broekzak of aan zijn riem en kan zich volledig op het orderpicken concentreren. De aangesloten ECE positioneert zichzelf nauwkeurig zodat de goederen onmiddellijk op de juiste plaats op de vorken geplaatst kunnen worden. De truck bevindt zich altijd op de picklocatie. Hij volgt de operator tijdens de voorwaartse beweging en stopt op de exacte positie. Dit elimineert het tijdrovend, frequent op- en afstappen en de langere trajecten van de picklocatie naar de orderpicker en terug. easyPILOT Follow maakt foutloze orderpickprocessen en een maximale efficiëntie in het magazijn mogelijk.

De krachtige trekker EZS 7280

De EZS 7280 is het tweede product van Jungheinrich dat genomineerd is in de categorie “Magazijntrucks”. Met 28 ton zet de trekker die speciaal voor zwaar gebruik op luchthavens, in de industrie of in de logistiek ontwikkeld werd, een nieuwe standaard voor elektrische trekkers. Dankzij de grote kracht is de trekker ook specifiek ontworpen voor het nemen van hellingen met zware lasten. Automatische parkeerremmen met terugrolbeveiliging en een autoHold zorgen voor probleemloos stoppen en opnieuw vertrekken op een helling. Door het gebruik van een nieuwe 500 Ah lithium-ionbatteri is een optimale efficiëntie gegarandeerd. De EZS 7280 haalt tot 25 km/u en presteert bijzonder goed op hellingen. Dit maakt van hem een goed elektrisch alternatief voor conventionele trekkers met interne verbrandingsmotoren. Met zijn compacte afmetingen en kleine draaicirkel heeft Jungheinrich de EZS 7280 ontworpen voor wendbaar gebruik, zelfs in zeer krappe ruimten. De veiligheid wordt gegarandeerd met behulp van assistentiesystemen.

De uitbreiding van het centrale magazijn van Keller & Kalmbach

In de categorie “Geïntegreerde magazijnoplossingen” is Jungheinrich genomineerd voor de uitbreiding van het centrale magazijn van Keller & Kalmbach in Hilpoltstein in het zuiden van Neurenberg. Als algemene aannemer realiseerde Jungheinrich de uitbreiding van het hoogbouwmagazijn van vijf naar tien gangpaden tijdens de exploitatie en zonder onderbreking van een enkele dag. Tegelijkertijd werd het automatische magazijn voor kleine onderdelen met oorspronkelijk twee gangpaden uitgebreid met zes gangpaden. Hier werd een nieuw bakkenmagazijn voor 15.000 aangepaste bakken aan toegevoegd. De oplossing van Jungheinrich omvat uitgebreide computer- en databaseprocessen, interfaces met het ERP-systeem en het beheer van logistieke processen door het Jungheinrich WMS.

De batterijlader SLH 300

Jungheinrich heeft zijn vierde nominatie gekregen voor de cross-technology batterijlader SLH 300 in de categorie “Special of the Year”. Deze maakt indruk met zijn grote verscheidenheid aan spanningen, de vele keuze-opties en een hoge mate van efficiëntie. Dankzij een geraffineerde reeks opties biedt het apparaat een optimale prijs-prestatieverhouding voor elke toepassing: de SLH 300 is verkrijgbaar met 15-320A in 24V, 48V en 80V. De lader biedt een maximale flexibiliteit aan de gebruiker. Hij is verkrijgbaar met talrijke keuzeopties zoals een volledig grafisch display of Aquamatik-besturing. Uniek in de competitie is het intelligente waterbijvulsysteem via een niveausensor: als het waterniveau te laag is, geeft de lader het Aquamatik-signaal weer. In dit geval wordt er automatisch water bijgevuld. Als gevolg hiervan neemt de levensduur van de batterij toe waardoor de kosten voor de gebruiker verlaagd worden. 

De IFOY Award

De IFOY Award staat voor efficiëntie en innovatie en wordt vanwege zijn technische expertise beschouwd als de toonaangevende innovatieprijs in de intralogistiek. Elk jaar worden de winnaars geselecteerd door een onafhankelijke jury van vooraanstaande internationale deskundige journalisten. De beslissing wordt genomen op basis van een neutrale test en een wetenschappelijke innovatiecheck. Beide testreeksen vergelijken de ingeschreven apparaten van alle finalisten. De sponsor van de IFOY Award die onder de hoede van het federale Ministerie van Economische Zaken en Energie valt, is de VDMA Vereniging voor Goederenbehandeling en Intralogistiek. Met in totaal zeven overwinningen sinds 2013 voert Jungheinrich momenteel de lijst van IFOY-winnaars aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.