Kyoni Trans bestendigt groei met vijf nieuwe Volvo Trucks

Kyoni Trans bestendigt groei met vijf nieuwe Volvo Trucks
Kyoni Trans heeft vijf nieuwe Volvo Trucks FH460-vrachtwagens besteld. Het jonge transportbedrijf uit Roeselare kent een forse groei, zodat de vloot binnenkort met een derde wordt uitgebreid tot 16 trucks. Het is tevens aan het diversifiëren, zodat een verdere uitbreiding van de vloot op til staat, zegt Wylter Sabbe, samen met zijn vrouw Wendy eigenaar van het bedrijf.

Kyoni Trans is tien jaar geleden gestart als specialist in afvaltransport, toen al met Volvo Trucks. Oorspronkelijk had het maar 2 grote klanten. “Kyoni Trans vervoert de geproduceerde afval van overal in Europa naar sites waar ze behandeld wordt. Dat is meteen ook de reden waarom ons bedrijf over alle soorten afvalvergunningen beschikt – ook voor gevaarlijk afval – in België, Nederland, Duitsland en noem maar op. Dat is een belangrijke troef voor Kyoni Trans”, zegt Wylter Sabbe.

“In die activiteit zijn we fors gegroeid, maar het is te gevaarlijk om af te hangen van één of 2 klant(en). Daarom hebben we ons klantenbestand en onze activiteiten gediversifieerd. Zo zijn we onlangs een nieuw project in het frigovervoer opgestart”, voegt hij toe. Door de groei werd de zetel in Ichtegem te klein en vestigde het bedrijf zich vijf maanden geleden in Roeselare. Deze site heeft een terrein van meer dan 9.000 m², maar dat is eigenlijk nu al te klein aan het worden”, zegt Sabbe.

Beter dienstverlening dankzij Dynafleet

Met de vijf bestelde eenheden erbij bestaat de vloot binnenkort uit 12 trekkers, 3 containerwagens voor het vervoer van afzetcontainers en 1 vaste frigowagens. “Het zijn allemaal Volvo Trucks. De jongste exemplaren zijn FH460 met een XL-Globetrottercabine in luxe-uitvoering”, zegt Luc Favere, sales representative bij Automobilia, de Volvo Trucks-dealer in Pittem.

“Ze zijn uitgerust met het Dynafleetsysteem”, voegt Wylter Sabbe toe. “Dit gebruiken we niet alleen om het brandstofverbruik optimaal te beheersen, maar ook om beter contact te houden met de chauffeurs. Zo kunnen we de service naar de klanten toe verhogen, onder andere door hen tijdig en accuraat te verwittigen wanneer de trucks toekomen”.

Geen chauffeurstekort dankzij de Volvo FH

In tegenstelling tot veel andere transportbedrijven wordt de groei van Kyoni Trans niet afgeremd door het chauffeurstekort. “Wij ondervinden weinig problemen om nieuwe chauffeurs aan te trekken. Dat heeft te maken met het feit dat wij mooi werk kunnen aanbieden op een familiale manier, maar ook en vooral dat de FH een mooie en aantrekkelijke truck is.”

Tevens is de continuïteit van Kyonitrans gegarandeerd : “Onze zoon Iony stapt in juli 2018 mee in de firma”, zegt Wylter Sabbe tot slot.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.