Linde Material Handling keurt biobrandstof voor IC-trucks goed

Linde heftruck

Wie gebruik maakt van de dieselheftrucks van Linde Material Handling, kan vanaf nu zijn C02-uitstoot met wel 90% verminderen door gebruik te maken van met waterstof behandelde plantaardige olie, oftewel HVO (hydrotreated vegetable oil). Deze fossielvrije brandstof zorgt niet enkel voor een schonere verbranding, hij levert de motor ook een hoger vermogen op, en dit zonder modificaties aan de heftruck.

Gemaakt uit 100% hernieuwbare grondstoffen

De HVO-diesel kan zowel zelfstandig als in combinatie met gewone diesel worden gebruikt, en bestaat uitsluitend uit hernieuwbare grondstoffen: ze wordt geproduceerd door waterstofbehandeling van verschillende plantaardige oliën, dierlijke vetten en afval- en reststoffen, waaronder gebruikte bak- en braadolie en vetten. ‘Door deze brandstof goed te keuren voor onze dieselheftruckmotoren, geven we onze klanten de kans om de ecologische voetafdruk van hun dieselvorkheftrucks enorm te verkleinen, en dit zonder ook maar één cent te hoeven investeren in extra infrastructuur’, aldus Frank Bergmann, senior productmanager heftruck bij Linde Material Handling.

Beter voor het milieu én voor de heftruckmotor

Behalve een reductie in C02-uitstoot tot 90% in vergelijking met conventionele diesel, zorgt deze brandstof er ook voor dat de emissies van fijnstof, stikstofoxide, koolwaterstoffen en koolmonoxide gereduceerd worden, wat een duidelijk positief effect heeft op de werkomgeving van de gebruikers en omstaanders. Bovendien heeft HVO-diesel een hoger ontstekingsvermogen (cetaangetal), wat resulteert in een efficiënte en schone verbranding en voor minder roetvorming zorgt in motoren en uitlaatsystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.