Lineas en H.Essers verbeteren treinverbinding Genk-Antwerpen met nieuwe terminal

Lineas en H.Essers verbeteren treinverbinding Genk-Antwerpen met nieuwe terminal

Lineas en H.Essers lanceren de H.Essers Railport Genk. Met het oog op een nog gemakkelijkere verschuiving van goederenvervoer van de weg naar het spoor, zal de spoorterminal worden gebruikt om de verbinding per spoor tussen Genk en Antwerpen-Gent-Zeebrugge te verbeteren.

Deze ultramoderne spoorterminal wordt door H.Essers en Lineas op de markt gebracht om de spoorverbindingen Genk-Antwerpen en Antwerpen-Gent-Zeebrugge verder te ontwikkelen, waardoor een vloeiend goederenvervoer tussen Genk en de havensteden wordt verzekerd.

“Met de H.Essers Railport kunnen klanten in en rond Genk gemakkelijker de overstap naar het spoor maken en de bestaande en toekomstige rechtstreekse verbindingen vanuit Genk gebruiken,” zegt Sam Bruynseels, managing director van Lineas Intermodal. “Bovendien kunnen ze gemakkelijk connecteren naar de rest van Europa dankzij het Lineas Green Xpress Network via Antwerpen.”

De nieuwe spoorterminal is gelegen op het terrein van de huidige Euro Terminal Genk, voorheen eigendom van Lineas en nu overgenomen door H.Essers. Het zal beveiligd en uitgerust worden volgens de hoogste normen voor de behandeling van chemische, farmaceutische en hoogwaardige producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.