Lineas start nieuwe treinverbindingen tussen België en Polen

Lineas start nieuwe treinverbindingen tussen België en Polen

Lineas biedt vanaf nu samen met PCC Intermodal een regelmatige treinverbinding tussen België en Polen. Drie keer per week rijdt er een open trein van Genk over Antwerpen en Frankfurt Oder naar Gliwice, waar de wagons verder kunnen verspreid worden over Polen.

Lars Redeligx, CCO van Lineas: “Dit is een belangrijke toevoeging aan het internationale netwerk van Lineas. Klanten kunnen hun goederen in Genk en Antwerpen op het spoor zetten en wij rijden ze rechtstreeks naar economische knooppunten in het zuidwesten van Polen. De reis duurt slechts 36 uur. Daarnaast kunnen we de goederen via ons Green Xpress Network vanuit Polen naar bestemmingen in heel Europa vervoeren.”

De Silesia Xpress breidt het internationale netwerk van Lineas uit. Het aantal treinen op het Green Xpress Network, dat nu 21 bestemmingen telt, groeide afgelopen twee jaar met 50%. Het overtuigt steeds meer bedrijven om voor het spoor te kiezen. “De nieuwe trafiek vestigt Lineas in nog een cruciaal knooppunt in Europa. Dit brengt goederen nog verder per trein, wat de toeleveringsketen van onze klanten ten goede komt.”

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.