Mercedes Actros: de semi-autonome vrachtwagen

Mercedes Actros

Mercedes-Benz Trucks lanceert zijn nieuwe Actros vrachtwagen. Deze valt op door zijn spiegelcamera’s, maar vooral omdat het de eerste in serie geproduceerde semi-autonome vrachtwagen is in Europa

Nieuwe Active Drive Assist

De nieuwe Actros is flink verbeterd op het vlak van veiligheid en comfort. Er is een nieuwe Active Drive Assist ingebouwd die de bestuurder toelaat om semi-automatisch te rijden. In tegenstelling tot andere systemen, kan dat bij elke snelheid. Het is de eerste keer dat dit ingebouwd wordt bij een serie geproduceerde vrachtwagen. Daarnaast remt hij als het voertuig te dicht komt bij een voorligger en stuurt bij als de vrachtwagen onbedoeld zijn rijvak verlaat.

Zuiniger in gebruik

In tegenstelling tot zijn voorganger, verbruikt de nieuwe Actros 3% minder brandstof op snelwegen en expresswegen. Op lokale wegen kan dit oplopen tot 5%. Daarnaast zijn er ook structurele aanpassingen gebeurd rond de achteras om het verbruik nog optimaler te maken.

Mirrorcam

De Mercedes Actros heeft geen spiegels meer, maar camera’s. Typisch zie je dit enkel op conceptvoertuigen, maar de Actros gaat hiermee standaard uitgevoerd worden. Ook dat is een primeur voor een serie geproduceerde truck. Door zijn digitale camera’s en displays geeft deze Mirrorcam een aanzienlijk betere all-round view die ver voorbij de wettelijke normen gaat. Uiteraard is dit systeem zonder spiegels ook aerodynamischer, wat ten goede komt aan het brandstofverbruik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.