Minder vrachtvervoer bij Brussels Airport

Minder vrachtvervoer bij Brussels Airport

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is in april gedaald met 6,9%. De daling is in lijn met de negatieve markttrend van het Europese luchtvrachtverkeer. De vrachtsector kent sinds eind vorig jaar een vertraagde groei. Vooral het volvrachtverkeer kent hierdoor een sterke terugval met -20,3% in vergelijking met april vorig jaar. Bijkomend voor Brussels Airport heeft Saudia Cargo haar activiteiten hier stopgezet.

Daarnaast werd ook een aantal vrachtvluchten geannuleerd doordat het luchtruim – voornamelijk in de nacht en vroege ochtend – gesloten werd door de beperkte personeelsbezetting bij skeyes. Dit uit zich vooral in de daling bij de express diensten van 8,4% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ook de toename van de e-commerce zorgt ervoor dat er minder volume wordt getransporteerd, maar wel meer waardevolle producten.

De vracht aan boord van passagierstoestellen is gedaald met 6%, terwijl de getruckte vracht is gestegen met 6,5%. Dit laatste bevestigt Brussels Airport als belangrijk logistiek distributieplatform in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.