Moeten we het WK strategisch bekijken op het vlak van logistiek?

WK voetbal 2018

Op het WK hebben onze Rode Duivels inmiddels hun eerste twee wedstrijden gewonnen. Ze zijn daarmee al geplaatst voor de volgende ronde. Nu volgt nog de wedstrijd tegen Engeland. Winnen of verliezen maakt in principe niet zoveel uit, of toch? We bekijken het vanuit logistiek standpunt.

Eurosender, een online boekingsplatform voor zendingen heeft de cijfers bekeken en een analyse gemaakt van de logistiek rondom het toernooi. Voor de laatste groepswedstrijd tegen Engeland op 28 juni in Kaliningrad moeten de Rode Duivels 1000 kilometer reizen. Dat brengt het totaal aantal kilometers tijdens de poulefase op 5532 kilometer.

Tweede is beter?

De plaats waarmee het Belgische team de groepsfase afsluit heeft een grote impact of de totale verplaatsingen om de finale te behalen. Als de rode duivels eerste worden in de groep moeten ze in totaal 10.174 km reizen voordat ze de finale behalen. Als ze tweede worden is de totale afstand slechts 7.294 km. Dat is toch snel 9 uren minder reistijd die gebruikt kan worden om te rusten of te trainen. Als België tweede wordt in haar poule speelt het namelijk 3 van de 4 wedstrijden in de knock-out fase dichtbij haar uitvalsbasis bij Moskou.

Meer cijfers

Gebaseerd op de officiële gegevens van het WK 2014 in Brazilië waar eveneens 32 teams aan deelnemen heeft Eurosender ook voorspeld hoeveel vracht naar Rusland is vervoerd. Er worden 3.240 ballen gebruikt, gereisd met 300 ton sportuitrusting en gebruik gemaakt van 2.740 handdoeken en 22.000 toiletsets voor de spelers en scheidsrechters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.