Nieuw DC van DHL Express verwerkt tot 3000 pakjes per uur

Nieuw DC van DHL Express verwerkt tot 3000 pakjes per uur
Op 13 januari ging het nieuwe distributiecentrum van DHL in Roeselare officieel open. In dit DC zullen in de nabije toekomst 75 personeelsleden ervoor zorgen dat er tot 3000 pakjes per uur verwerkt worden. DHL Express werkt flink aan zijn groene imago, want leveringen zullen vanuit deze vestiging niet alleen met de gewone bestelwagens gebeuren, maar ook met elektrische wagens en cubicycles, de elektrische cargofietsen van het bedrijf.
Danny Van Himste, CEO van DHL Express vertelt dat de vorige vestiging te klein werd. Roeselare is de perfecte uitvalsbasis. Het ligt centraal in de provincie en heeft goede verbindingen. De nieuwe vestiging moet er voor zorgen dat DHL Express weer dichter blij de klant aanwezig is en zo verkeersproblemen kan vermijden én zijn service kan optimaliseren.

Op dit moment zijn er al 40 mensen aan de slag, maar dit aantal moet groeien naar 75. De nieuwbouw is zo gebouwd dat DHL Express er zeker 10 jaar lang mee verder kan. Het duurzame gebouw kreeg alvast een BREEAM-certificaat, een erkenning dat het een minimale milieu-impact heeft. Moederbedrijf Deutsche Post plant immers om volledig klimaatneutraal te zijn tegen 2050. De nieuwbouw in Roeselare en de voertuigen hier, zijn alvast een goede start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.