Nikola Motor Company wil een waterstoftruck commercialiseren voor Europa

Nikola Tre

Nikola Motor Company wil een waterstoftruck commercialiseren voor Europa. Deze Nikola Tre zal voorgesteld worden aan het publiek op Nikola World in Phoenix, VS op 16 en 17 april 2019.

Volgens CEO Trevor Milton, is de Nikola Tre de eerste zero-emissie vrachtwagen met batterijen van 800V en een 120 kW waterstof brandstofcel. Hij zal een actieradius krijgen van 500 tot 1200 kilometer, afhankelijk van de uitvoering. In 20 minuten moet hij ‘volgetankt’ kunnen worden. Opvallend is dat hij twee keer zo snel kan optrekken dan een klassieke dieseltruck.

Het zal nog even duren voor we hem op onze wegen zien rondrijden. De Europese tests zijn voorzien voor 2020, opstart van de productie is gepland voor 2022. De Nikola Tre zal naast Europa ook in Azië en Australië verkrijgbaar zijn. Er is ook een Europese productiefaciliteit voorzien, daarvoor wordt nog een locatie gezocht.

Op dit moment bouwt Nikola samen met het Noorse Nel waterstofstations in de VS en Canada. Ook in Europa zullen ze in de toekomst samen waterstofstations bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.