Online-supermarktspecialist Picnic kiest voor TGW

Picnic - TGW

De Nederlandse online supermarkt Picnic vertrouwt wederom op de expertise en ervaring van intralogistiek expert TGW. Tegen de zomer van 2024 wil Picnic een geavanceerd fulfilmentcentrum in Oberhausen (Noordrijn-Westfalen) realiseren, om zo de verdere groei op de Duitse markt veilig te stellen. Beide bedrijven zijn verbonden door een nauwe samenwerking: slechts enkele maanden geleden vierden ze de go-live van hun eerste gezamenlijk geplande en geïmplementeerde project, een logistiek centrum in Utrecht.

Picnic is in 2015 in Amersfoort opgericht en in slechts enkele jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende Europese leveranciers van online boodschappen. De groeiende online supermarkt is momenteel actief in zowel Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bestellingen kunnen geplaatst worden via een intuïtieve app en de boodschappen worden geleverd met milieuvriendelijke elektrische bestelauto’s. Wie voor 22u00 een bestelling plaatst, krijgt de volgende dag de verse, gekoelde en diepgevroren producten thuisbezorgd. Dankzij het zogenaamde “melkboerprincipe” is de levering precies op tijd en gratis.

Drie temperatuurzones garanderen de hoogste productkwaliteit

Om de expansie op de Duitse markt voort te zetten, neemt Picnic een volgende stap en bouwt het een sterk geautomatiseerd fulfilmentcentrum in het hart van het Ruhrgebied. TGW zal een krachtig, betrouwbaar en uiterst flexibel Flashpick®-systeem installeren dat de beste service met een hoog niveau van efficiëntie mogelijk maakt. Een shuttlemagazijn met 40 gangen vormt het hart van het systeem: kruidenierswaren, groente & fruit en diepvriesproducten worden bewaard in verschillende temperatuurzones, van 20 tot 4 en -25 graden Celsius.

Robots beladen de transportframes

Klantenorders beginnen ofwel op een van de meer dan 60 PickCenter One-werkstations of in het Zone-Picking-gebied. Dit zijn meestal producten met een groot volume en items met een snelle doorstroom. Vervolgens worden de orders in een geautomatiseerde buffer geconsolideerd.

Sterk gerobotiseerd

Kort voordat de vrachtwagens naar de lokale distributiepunten vertrekken, worden de artikelen opgehaald in een door TGW ontwikkeld robotgeassisteerd systeem, dat de kratten met klantenorders volledig automatisch op de transportframes laadt. Hierdoor ontstaat meer efficiëntie.

Dankzij de geweldige prestaties van het FlashPick®-systeem en de algoritmes van Picnic is het aantal bestellingen dat per uur kan worden verwerkt het beste in zijn klasse. “Het project in Oberhausen is een nieuwe mijlpaal en markeert het volgende niveau van onze samenwerking met Picnic. Hun hernieuwde blijk van vertrouwen is een grote erkenning van onze nauwe samenwerking”, aldus Hans De Sutter, Managing Director TGW Benelux.

Frederik Nieuwenhuys, mede-oprichter van Picnic voegt toe: “TGW is een geweldige partner geweest bij de co-creatie van deze best-in-class faciliteit. De combinatie van het Picnic-techteam en de technologie van TGW laat zien dat we de industrie kunnen leiden om zo onze klanten een nog betere service te bieden.”

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.