Onroerend goed van Antwerp Ship Repair mag verkocht worden

De onroerende goederen van Antwerp Ship Repair (ASR) mogen verkocht worden, zo besliste de Antwerpese rechtbank van Koophandel gisteren. Er zijn twee kandidaat kopers, Antwerp Dry Docks (ADD) en Palumbo.

Die verkoop heeft al wat stof doen opwaaien. Vorig jaar werd de beslissing om Antwerp Ship Repair aan ADD toe te wijzen, voor de rechter getrokken. Palumbo, samen met vakbond BBTK won die slag toen in beroep, waardoor de overname teniet gedaan werd. ADD had een bod gedaan voor 800.000 euro, terwijl Palumbo 2,4 miljoen euro op tafel wilde leggen en meer tewerkstelling vooropstelde.

De onroerende goederen worden nu dus opnieuw te koop aangeboden, met een minimuminzet van 800.000 euro (het oorspronkelijke bod van ADD). Palumbo is tevreden dat de verkoop opnieuw kansen geeft voor beide kandidaat overnemers. Palumbo zou met zijn hogere bod en meer tewerkstelling een interessantere kandidaat moeten zijn, maar het bedrijf krijgt volgens hen weinig of geen medewerking van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. En met die laatste moet Palumbo nog een concessieovereenkomst afsluiten. Als het havenbedrijf niet meewerkt, kan dit flink problemen opleveren voor de overname door Palumbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.