OTM en EVO gaan nauwer samenwerken

OTM en EVO gaan nauwer samenwerken

Verladersorganisaties presenteren gezamenlijke doelstellingen

De Belgische en Nederlandse verladersorganisaties OTM en EVO gaan nauwer samenwerken. Volgens de organisaties kennen hun leden allang geen grenzen meer – al helemaal niet tussen België en Nederland. Daarom presenteren OTM en EVO een reeks gezamenlijke doelstellingen die de logistieke operaties van bedrijven moeten verbeteren.

De twee verladersorganisaties, die samen tienduizenden handels- en productiebedrijven in Nederland en België vertegenwoordigen, intensiveren hun lobbyactiviteiten, opleidingen en informatievoorziening. OTM en EVO werken al nauw samen bij de Europese koepelorganisatie voor verladers, de European Shippers’ Council (ESC).

Regels

Hoewel handels- en productiebedrijven veel over de grens actief zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van logistieke hubs in buurlanden, maken lokale regels dit onnodig ingewikkeld. Zo is het gebruik van een elektronische vrachtbrief nog altijd niet mogelijk, terwijl dit bedrijven veel geld kan besparen. Ook het grensoverschrijdend vervoer van langere en zwaardere vrachtauto’s (LZV’s) wordt nog steeds beperkt, terwijl dit de logistieke en milieuprestaties van het vervoer verhogen. Ook de infrastructuur die havens als Rotterdam en Antwerpen met elkaar verbindt, kan aanmerkelijk beter.

Invulling

OTM en EVO gaan diensten en servicepakketten die de organisaties aan hun leden aanbieden, ook voor gezamenlijk gebruik ontwikkelen. Dit resulteert bijvoorbeeld in een beter, gezamenlijk opleidingspakket waarin de kennis en ervaring uit beide kanten van de grens worden meegenomen. OTM en EVO gaan hun leden ook nog meer actuele informatie bieden waar bedrijven in beide landen hun voordeel mee kunnen doen.

Toekomst

De beide organisaties zullen de komende jaren hun samenwerking verder intensiveren en  vooralsnog hun activiteiten onder eigen naam voorzetten.

 

Bijkomende informatie kan u vinden via www.otmbe.org  en www.evo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.