Paris Brothers kiest gaat koffiebonen ontladen met Copal oplossing

Paris Brothers kiest gaat koffiebonen ontladen met Copal oplossing

Paris Brothers zal over enkele weken in hun nieuwe koffiebranderij een container ontlaadsysteem van Copal Handling Systems in gebruik nemen voor het automatisch lossen van jute zakken met koffiebonen.

High-tech facility

Innovatie is de rode draad in de historie en portfolio van Paris Brothers. Om door de jaren heen te blijven voldoen aan de verwachtingen van hun klanten, is deze logistieke specialist zich ervan bewust dat in deze tijd uitzonderlijke service moet worden verleend aan klanten om een concurrerende positie te behouden, waarbij automatisering van warehousing processen noodzaak is. Voor Paris Brothers staat dan ook vast dat de nieuwe koffiebranderij een high-tech facility moet worden.

Ook Paris Brothers heeft te kampen met de krapte op de arbeidsmarkt en kan moeilijk aan de benodigde werknemers komen. Temeer daar het lossen van containers met koffiebonen zwaar fysiek werk is, hecht Paris Brothers veel waarde aan het automatiseren van dit onderdeel van het logistieke proces. Een Copal machine zal het zware werk overnemen en zo een efficient, constant en bedrijfszeker losproces garanderen. De los geladen jute zakken zullen worden gepalletiseerd waarna deze in het magazijn worden opgeslagen voor verdere verwerking.

Copal Handling Systems

Copal Handling Systems te ’s-Heerenberg heeft een automatiseringsoplossing ontwikkeld voor het ontladen van zeecontainers met los geladen kartonnen dozen of zware jute zakken. Dit lossen is een uitermate tijdrovende, arbeidsintensieve en zwaarbelastende klus en daarmee een uitdaging voor veel logistieke bedrijven.

Het systeem is uitgerust met een 3D vision camera, lasersensoren en speciale software die de inhoud van de container in één oogopslag herkennen. De producten worden uit de container gepakt met behulp van een speciale grijper en vervolgens op een drop-off-transportband geplaatst. Via een uitschuifbare transportband worden de producten naar de achterkant van het ontlaadsysteem transporteeerd voor opslag of verdere verwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.