Radius bereikt 200.000 tankkaarten in België

Radius bereikt 200.000 tankkaarten in België

Radius, een van de grootste onafhankelijke B2B-leveranciers van mobiliteits- en connectiviteitsoplossingen, heeft vandaag een belangrijke mijlpaal in België aangekondigd.

Het bedrijf heeft nu 80.000 klanten en 200.000 tankkaarten in het land, waarvan meer dan 10.000 kaarten voor elektrische of hybride voertuigen.

Binnen de Radius-groep is België met dit cijfer het land met het op één na hoogste aantal klanten. Wereldwijd heeft het bedrijf 1,3 miljoen actieve tankkaarten in 18 landen en beheert het meer dan 3
miljard liter brandstof.

De kaarten geven wagenparkbeheerders en chauffeurs toegang tot 98% van de Belgische tankstations, zodat ze geld en tijd kunnen besparen en het brandstofverbruik van hun bedrijf efficiënt kunnen beheren. Alle nieuwe tankkaarten zijn compatibel met elektrische of hybride voertuigen, wat de overgang naar groenere energie vergemakkelijkt.

Radius Belgium biedt ook laadpalen aan die op het werk of thuis geïnstalleerd kunnen worden (met of zonder levering van de installatie), ingebouwde oplossingen waarmee ze hun voertuigen en
waardevolle activa (dashcam, tachograaf, koudeketen, terreinuitrusting, containers enz.) kunnen volgen en mobiele abonnementen.

Klanten die brandstof kopen met een van de Radius-tankkaarten, kunnen hun transacties beheren via het online accountbeheerportaal Radius Velocity, waar ze ook andere voertuiggerelateerde
producten kunnen vinden.

Met Radius Velocity kunnen wagenparkbeheerders hun brandstof eenvoudig en efficiënt beheren. Het portaal is gratis voor alle klanten en maakt het mogelijk om brandstofaankopen per chauffeur,
locatie, tijdstip en volume te analyseren, met de optie om kaartgebruikers in te delen in groepen en waarschuwingen over het kaartgebruik in te stellen. Dit maakt frequente en nauwkeurige analyses mogelijk, zodat weloverwogen beslissingen genomen kunnen worden om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Frédéric de Broux, Country Director voor België, blikt terug op deze belangrijke mijlpaal: “België is een uitstekend voorbeeld van hoe Radius zijn aanwezigheid in Europa versnelt. Het is geweldig om te zien dat onze teams erin geslaagd zijn om deze belangrijke mijlpalen te bereiken na al het harde werk dat ze erin hebben gestoken. Door ons aanbod in het land te blijven ontwikkelen, positioneren we onszelf als één aanspreekpunt voor mobiliteits- en connectiviteitsoplossingen. We ondersteunen onze klanten bij hun energietransitie door ze eenvoudig toegang te geven tot alles wat ze nodig hebben om hun bedrijf winstgevend te laten draaien.”

Radius begon zijn activiteiten in België in 2004 en heeft nu drie kantoren, waarvan het laatste in 2022 in Antwerpen werd geopend (het tweede kantoor in de stad). Het bedrijf heeft 120 mensen in
dienst in het land.

Naast tankkaarten levert en installeert Radius ook laadpalen voor elektrische voertuigen (op het werk of thuis) en biedt het een breed scala aan diensten op het gebied van wagenparkbeheer, mobiliteit en connectiviteit voor bedrijven, zoals telematica en mobiele telefonie voor bedrijven.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.