Recordschip passeert door Antwerpse sluis

In de haven van Antwerpen heeft het containerschip MSC New York vanmorgen een nieuw record gevestigd: met zijn 399 meter lengte en 54 meter breedte is de New York het grootste schip ooit dat door een sluis is gepasseerd. De Berendrechtsluis mag dan wel de grootste sluis ter wereld zijn, nooit eerder ontving ze een schip met dergelijke afmetingen. Het gloednieuwe schip, dat voor de eerste maal de Antwerpse haven aanloopt, ligt nog tot donderdagmiddag in het Delwaidedok.

Omdat het schip met zijn sluispassage voor een primeur zou zorgen, werd zijn komst de voorbije weken zorgvuldig voorbereid door de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit, rederij MSC en het Havenbedrijf. Het schip maakte uiteindelijk vanmorgen omstreeks 5.00 uur zijn opwachting aan de Berendrechtsluis. Eens aangemeerd zal het schip de komende dagen 3.400 containers lossen en worden er 3.800 tot 4.000 containers aan boord van het schip geladen.

Wie het schip dinsdagmorgen gemist heeft, maakt donderdagmiddag opnieuw een kans. Omstreeks 15.00 uur maakt de MSC New York zijn opwachting aan de Berendrechtsluis, klaar voor de afvaart richting Rotterdam.

www.portofantwerp.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.