Geen prijsstijgingen voor Haven Gent in 2015

Het Havenbedrijf Gent voert voor 2015 geen algemene prijsverhoging door. Zowel voor het afmeren van een schip als voor het gebruik van allerlei diensten in de haven blijft in 2015 het prijzenpeil op hetzelfde niveau als in 2014.

De handhaving van de prijzen is ingegeven door de lage inflatie. Voor het (bijna voorbije) jaar 2014 voerde het Havenbedrijf eind vorig jaar ook maar een bescheiden verhoging van de tarieven voor havengelden en diensten door. Met een toename van 1% bleef het hiermee toen zelfs onder het cijfer van de indexering. Hiermee was de haven van Gent al marktconform met de havens in de regio. Gezien de prijzen voor 2015 op hetzelfde niveau blijven, is dit nu zelfs nog meer het geval.

De enige uitzondering op de regel is een kleine prijsverhoging voor de levering van drinkwater aan binnenvaart- en zeeschepen daar de externe partners hun prijzen verhoogden. Voor het gebruik van het haveninformatiesysteem ENIGMA dient voortaan niet meer betaald te worden.

Voor diensten en afmeren in de haven
Het tariefreglement legt de tarieven voor het gebruik van de havengronden en de havenrechten vast. Elk vaartuig dat in de haven afmeert, dient daarvoor immers een bepaalde som te betalen. Het tariefreglement bepaalt ook wat klanten aan het Havenbedrijf Gent moeten betalen voor het gebruik van allerlei diensten in de haven. Bijvoorbeeld voor het gebruik van de brandblusboot of voor het leveren van drinkwater aan binnenvaart- en zeeschepen.

Haven Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.