Renault Trucks goes E-Tech

Renault Trucks T E-Tech LR

Renault Trucks onthult nieuwe ambities op het gebied van elektrische mobiliteit, met een aanbod gericht op een 360° ondersteuning van zijn klanten, omgedoopt tot E-Tech. Ook breidt de fabrikant het 100% elektrische gamma uit en maakt voor 2023 de start van de verkoop van twee nieuwe modellen tot 44 ton bekend: de Renault Trucks T E-Tech voor regionaal vervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector.

Renault Trucks blijft zich inzetten om de energietransitie van zijn klanten te ondersteunen en heeft de ambitie om elektrische trucks voor alle toepassingen aan te bieden. Sinds 2020 brengt de fabrikant een gamma volledig elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton op de markt, geproduceerd in Frankrijk. Het aanbod van elektrische vrachtwagens groeit gestaag en de verkoopvolumes weerspiegelen deze snelle vooruitgang: in 2021 werden 249 elektrische vrachtwagens geleverd en zijn er 613 besteld.

CO2-neutraal

Renault Trucks verhoogt zijn ambities en voert zijn strategie nu op omdat tegen 2030 in totaal 50% van de verkoop elektrisch moet zijn en tegen 2040 moet 100% van de verkochte voertuigen CO2-neutraal zijn.

Om deze ambities te ondersteunen, gaat Renault Trucks een nieuw tijdperk in met de lancering van een aanbod dat tot doel heeft om transporteurs volledig te begeleiden in hun overgang naar CO2-neutraliteit. Dit gaat plaatsvinden onder de nieuwe naam E-Tech en is gericht op een 360° begeleiding van de klanten.

Het E-Tech-aanbod omvat zowel een aanbod van elektrische voertuigen met hoge prestaties als een allround ondersteuning van klanten bij hun energietransitie, vanaf de eerste aankoop tot de opvolging van de werking van hun elektrische vrachtwagens.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.