Renault Trucks handhaaft positie in 2019 in een turbulente markt

Renault Trucks handhaaft positie in 2019 in een turbulente markt

Met 54.098 gefactureerde voertuigen, heeft Renault Trucks haar positie in 2019 in een turbulente bedrijfsvoertuigenmarkt, bestaande uit een dynamische eerste helft en een minder bloeiende tweede helft, kunnen behouden. In het + 6 ton segment, heeft de Franse fabrikant een stabiel marktaandeel behouden in Europa (8,5%) en handhaafde het zijn dominante positie in Frankrijk met een marktaandeel van 27,9%.

Verdeling van de facturering naar bestemming en tonnage

• Frankrijk: 24.621 gefactureerde eenheden (+2%)
• Europa: 24.544 gefactureerde eenheden (-9%)
• Internationaal: 4.933 gefactureerde eenheden (+ 10%)

• Zwaar en middelmatig bereik: 35.950 eenheden gefactureerd
• Bedrijfsvoertuigen: 18.148 eenheden gefactureerd voor Renault

Verkoopvolumes blijven stabiel in een turbulente Europese markt

Renault Trucks handhaafde zijn verkoopvolumes in een turbulente en contrasterende Europese markt, met een zeer dynamische eerste helft (stijging tot 15%) en een minder bloeiende tweede helft gekenmerkt door een daling van 18%.
In het Europese segment van meer dan 6 ton had Renault Trucks een marktaandeel van 8,5%, dat stabiel bleef in vergelijking met 2018.

Op de Europese markt van meer dan 16 ton noteerde de fabrikant een lichte daling van het marktaandeel met 0,1 punt, terwijl het marktaandeel met 0,3 punt toenam op de middellijn van 6-16 ton.

10% toename van internationale volumes

De volumes stegen internationaal met 10%, met 4.993 gefactureerde vrachtwagens. In een moeilijke context met een zeer lage Europese markt won Renault Trucks marktaandeel in alle landen.
De Franse fabrikant heeft met name historische prestaties behaald in het segment van meer dan 16 ton in Turkije, met een marktaandeel van 3 punten tot 8,8%.
Renault Trucks versterkte ook zijn dominante positie in Algerije met een marktaandeel van 26% (meer dan 16 ton). De productie van Renault Trucks C en K begon in 2019 in de assemblagefabriek van de constructeur in Meftah, waar 850 vrachtwagens werden geproduceerd. In 2020 worden ook voertuigen uit de D-serie in de fabriek geassembleerd.

Record volumes voor gebruikte voertuigen

In 2019 steeg de facturatie voor okkazietrucks met 11% naar 9.442 eenheden. In een moeilijke context met een zeer groot aanbod van okkazie trucks op de markt, handhaafde Renault Trucks een laag voorraadniveau, grotendeels dankzij de introductie van unieke, speciale aanbiedingen:

– Het aanbod van T Selection, dat bestaat uit gebruikte voertuigen die zijn geïnspecteerd op 200 punten, geselecteerd op basis van recente leeftijd en kilometerstand en met fabrieksgarantie.
– Aangepaste modellen van de Used Trucks-fabriek in Bourg-en-Bresse, inclusief de Renault Trucks T X-Road en de T P-Road, tractoren omgezet in bakwagens volgens strikte industriële processen en een optimaal antwoord op de behoeften van klanten.
– Speciale Used Trucks series, zoals de T 01 Racing, volledig vernieuwd door de ontwerpers van Renault Trucks.

Ten slotte kregen 23 sites het label ‘Used Trucks by Renault Trucks’ in 2019. Dit label garandeert een strenge selectie en voorbereiding van voertuigen voor klanten, evenals een uitgebreid assortiment voertuigen en services. De fabrikant wil het label in 2020 aan 70 sites hebben toegekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.