Renault Trucks levert 20 elektrische trucks aan Carlsberg in Zwitserland

20 Renault Trucks electric delivered to Feldschlosschen Carlsberg 2

Renault Trucks en Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg-groep, zetten zich concreet in voor CO2-neutrale mobiliteit: de Zwitserse brouwer ontving op woensdag 25 augustus 2021 de sleutels van 20 elektrische vrachtwagens van Renault Trucks. De twee partners geven commentaar op dit historische contract.

Thomas Amstutz, President van Feldschlösschen, zei: “Deze 20 elektrische vrachtwagens van Renault Trucks vormen een belangrijke stap in de strategie van Feldschlösschen naar emissievrije logistiek. Als leider in het brouwen en distribueren van dranken in Zwitserland, produceren we onze producten al op verantwoorde wijze en vandaag, dankzij deze elektrische vrachtwagens van Renault Trucks, gaan we naar het einde van de keten door nu onze dranken te leveren met een neutrale ecologische voetafdruk. “

Bruno Blin, President van Renault Trucks, vervolgt: “Renault Trucks investeert fors in de toekomst om de klimaatuitdaging het hoofd te bieden. Ik ben er trots op dat onze klanten, zoals Feldschlösschen vandaag, deze weg met ons volgen. Samen werken we aan duurzaam vervoer. “

Productiviteit en efficiëntie in de strijd tegen de opwarming van de aarde

Deze Renault Trucks D Wide Z.E. van 26 ton, vervaardigd in de fabriek van Blainville-sur-Orne (Normandië) van Renault Trucks, werden al enkele maanden voor het grootste deel geleverd aan Feldschösschen.

Ze beleveren de Zwitserse klanten van Feldschösschen vanuit de 12 logistieke locaties van de brouwer en hebben ondertussen al 66.000 km afgelegd en 9.300 ton goederen vervoerd. Met deze 20 elektrische Renault Trucks zal Feldschösschen jaarlijks 240 ton CO2 besparen in vergelijking met dieselvoertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.