Samenwerking in Vlaams Nederlandse Delta bekrachtigd

Woensdag 23 april is de samenwerking bekrachtigd voor de duurzame ontwikkeling en versterking van het mondiale concurrentievermogen van de Vlaams Nederlandse Delta. De zes provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland ondertekenden een overeenkomst voor de periode 2014-2020.

“Dit gebied vormt met de zeehavens van Antwerpen, Gent, Zeebrugge, Zeeland-Seaports, Moerdijk en Rotterdam de toegangspoort tot Noord-West Europa. Voor de economische en logistieke ontwikkeling is het van groot belang dat we als bondgenoten opereren”, aldus de voorzitter van de Vlaamse Nederlandse Delta Jaap Smit (Commissaris van de Koning in Zuid-Holland).

Naast de overheden en bedrijven maken ook de kennisinstellingen, waaronder universiteiten, deel uit van de samenwerking. De drie partijen samen vormen de zogeheten Triple Helix die essentieel is voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, logistiek en biobased economy.

Symbolisch

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats 15 meter onder de grond bij het Hollandsch Diep in de buisleidingenstraat van LSNed. Via deze buisleidingen wordt iedere twee seconde een vrachtwagenlading aan vloeistoffen, gassen en data vervoerd waarmee de goederenstroom bovengronds aanzienlijk wordt ontlast. De buisleidingenstraat is een belangrijke economische factor en een duurzaam, geruisloos en veilig vervoersalternatief tussen de chemiecomplexen in de Delta en vormde daarmee een symbolische locatie voor de samenwerking in de Vlaams Nederlandse Delta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.