Savoye automatiseert het nieuwe distributiecentrum van New East General Trading in Dubai

Savoye Middle East - New East - contract signature 2

Savoye, producent en integrator van geautomatiseerde intralogistieke systemen en softwareoplossingen voor de supply chain, sloot een overeenkomst met New East General Trading L.L.C. Deze laatste is een vooraanstaande leverancier van automotive onderdelen in het Midden Oosten. Savoye zal voor hen het nieuwe distributiecentrum in Dubai in te richten met geautomatiseerde systemen. Er wordt een complete oplossing gebouwd op basis van Autonomous Case-handling Robots (ACR), waarmee dit het eerste in zijn soort in het Midden Oosten zal worden.

De overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor beide partijen, mede door het innovatieve en efficiency-verhogende karakter van dit project. Geautomatiseerde projecten van dit kaliber zijn nog niet talrijk in de regio. De oplossing van Savoye bestaat uit Intelis conveyors, Haipick Autonomous Case-handling Robots (ACR) en Pick-To-Light-technologie. Het hele systeem wordt aangestuurd door Warehouse Execution Software van Savoye, dat de robots en conveyors op de meest effectieve en naadloze manier afstemt op de klantprocessen. De innovatieve ACR-oplossing stroomlijnt de interne stromen en brengt snellere resultaten tegen een kosteneffectieve investering.

Ahmed Ahli, CEO van New East General Trading: “We zijn verheugd om Savoye te gaan samenwerken en om onze opslag- en orderverzamelactiviteiten te verbeteren. Door zijn geavanceerde oplossingen helpt Savoye de groei in de supply chain sector te stimuleren en de activiteiten in de magazijnen op een efficiënte wijze te stroomlijnen. Door de expertise van Savoye te benutten voor ons distributiecentrum in Dubai, hopen we onze handel in auto-onderdelen in de VAE en andere GCC-landen te bevorderen.”

De forse vraag in de automobielindustrie in het Midden Oosten had geleid tot stijgende prijzen en winsten per voertuig. Echter, daardoor ontstonden ook verstoringen in de aanvoer van onderdelen, met nadelige gevolgen voor de productie. Om de situatie het hoofd te kunnen bieden moeten leveranciers innovatieve oplossingen gaan implementeren. De verwachting voor de supply chain-
industrie is immers een aanhoudende groei. Savoye zal met haar knowhow op het gebied van software, automatisering, systeemontwerp en integratie haar klanten blijven helpen om competitief te kunnen blijven.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.