Sensolus lanceert nieuwe IoT-tracker

Sensolus TRACK 1100

Sensolus, de Gentse traceer- en IoT-specialist, lanceert zijn nieuwste tracker: de TRACK 1100. De tracker stoelt op de energiezuinige NB-IoT-technologie (Narrowband Internet of Things), wat de low-power variant is van het gsm-netwerk waarover consumenten dagelijks communiceren. Klanten van Sensolus genieten nu van een grotere en geoptimaliseerde geografische dekking in Europa en de Verenigde Staten. Net als de andere trackers in het gamma van Sensolus, beschikt de TRACK 1100 over een lange batterijlevensduur en een robuust design ideaal voor industriële toepassingen. De TRACK 1100 is meteen beschikbaar.

De TRACK 1100 is de nieuwste telg in het gamma van Sensolus’ trackers, die verbonden zijn met het IoT-platform om zo een betere visibiliteit op non-powered assets als containers, trailers en palletten te creëren. Steunend op verschillende technologieën, waaronder GPS, WiFi en Bluetooth Low Energy (BLE) is de tracker inzetbaar voor diverse scenario’s, zowel indoor als outdoor. Dat is belangrijk om tegemoet te komen aan de groei van geconnecteerde apparaten die inzetbaar zijn in een toenemend aantal verschillende use-cases.

Uitbreiding geografische dekking via gsm-netwerk

Sensolus’ nieuwste tracker fungeert op het gsm-netwerk dat dagelijks door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt. Meer specifiek gaat het om een low-power oplossing gestoeld op het gsm-netwerk, waarbij dit communicatieprotocol Narrowband IoT (NB-IoT) is aangepast voor industriële IoT-toepassingen. “Klassieke telecomspelers zien meer en meer de commerciële waarde van IoT in”, vertelt Kristoff Van Rattinghe, CEO van Sensolus. “Daarom zetten ze hun schouders onder de groei van dit NB-IoT-netwerk.”

De eindklant profiteert van die gigantische versnelling in de uitrol van het NB-IoT-netwerk dat stabieler is en een breder bereik kent in verschillende landen in Europa en de Verenigde Staten. Van Rattinghe: “Dat is ook nodig, want de assets van onze klanten gaan vaak over landsgrenzen heen en moeten dus steeds goed in kaart worden gebracht. Bovendien zorgt het licentiemodel van NB-IoT ervoor dat het protocol wereldwijd kan worden uitgerold aan competitieve prijzen.”

Firmware-updates op afstand 

Naast het behoud van features waarover alle trackers beschikken zoals een gegarandeerde lange batterijduur, makkelijke installatie en een robuust design, maakte Sensolus bij de TRACK 1100 ook firmware-updates op afstand en live gegevensoverdracht mogelijk. Nu updates aan de firmware op afstand uitvoerbaar zijn, hoeven klanten niet langer alle assets fysiek op één plaats te verzamelen, wat hen kopzorgen en verplaatsingskosten bespaart. Daarnaast zorgt de live gegevensoverdracht voor onmiddellijke zichtbaarheid van de locatie van de assets. Op die manier worden verschillende use-cases zoals het inschatten van tijd van aankomst beter ondersteund.

Onmiddellijk beschikbaar

De robuuste low-power TRACK 1100 met lange batterijlevensduur, NB-IoT-connectiviteit en gepatenteerd, gegarandeerd dataherstel is geschikt voor industrieel gebruik en bestand tegen water, stof en vlammen. Hij is bijzonder eenvoudig te installeren en compatibel met meerdere externe omgevingssensoren die bijvoorbeeld de temperatuur meten. De TRACK 1100 is vanaf nu beschikbaar.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.