Shell en Gamma installeren 1400 snellaadplaatsen

Shell

Shell en Intergamma, het moederbedrijf van GAMMA, kondigen de installatie van 1.400 snellaadplaatsen aan bij 380 bouwmarkten van Intergamma in België en Nederland. Klussers kunnen binnenkort hun elektrische voertuig eenvoudig opladen tijdens het winkelen. Dankzij het uitgebreide GAMMA-netwerk, met 85 winkels in België, zullen bestuurders van elektrische voertuigen nu nog gemakkelijker een plaats kunnen vinden om hun voertuig op te laden met 100% groene stroom.

Aanjager van elektrisch rijden

De laders zullen geplaatst worden op de parkings van GAMMA-winkels, waardoor snelladen toegankelijk wordt voor een breder publiek. Op die manier willen Shell en Intergamma elektrisch rijden aantrekkelijker en eenvoudiger maken.

Volgens een rapport van de ACEA, de Europese federatie van autofabrikanten, is het gebrek aan snelladers momenteel de grootste belemmerende factor voor de groei van elektrisch rijden in Europa. Door gezamenlijk het netwerk van snellaadplaatsen uit te breiden, dragen Shell en Intergamma bij aan de energietransitie en stimuleren zij automobilisten om over te stappen op nieuwe energiebronnen. Deze ‘op bestemming’-diensten van Shell zijn een perfecte aanvulling van de ‘op kantoor’- en ’thuis’-oplaadpunten om de groei van elektrische voertuigen op te vangen.

Emmanuel Mignot, CEO van Belgian Shell NV: “Beleidsmakers hebben verschillende maatregelen genomen ten behoeve van elektrische voertuigen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar deze voertuigen, zowel bij particulieren als bij wagenparkbeheerders van bedrijven. Het is daarom belangrijk dat we het netwerk en de capaciteit voor snelladers kunnen uitbreiden, zowel langs de weg als op de parkings van winkelcentra, om aan deze groeiende vraag te voldoen. Wij zijn zeer verheugd dat wij ons snellaadnetwerk kunnen vervolledigen dankzij deze nieuwe samenwerking met Intergamma.”

Shell wordt een sterke speler op de markt met 210 snellaadplaatsen in België

Shell en Intergamma merken dat steeds meer klanten het gemak zoeken van opladen op een bestemming waar ze regelmatig komen, zoals winkelcentra, doe-het-zelfzaken, supermarkten, sportfaciliteiten of food courts. Met 380 GAMMA-winkels in België en Nederland zullen bestuurders van elektrisch voertuigen nog makkelijker een Shell Recharge snellader vinden.

Met deze samenwerking versterkt Shell zijn positie als een van de grootste aanbieders van snelladers. Met 105 nieuwe snellaadpalen zal Shell binnenkort zo’n 210 snellaadplaatsen aanbieden in België. Dit nieuwe initiatief versterkt de positie van Shell als een van de grootste leveranciers van snellaadpalen in België. Samen met Intergamma wil Shell een aanjager zijn voor elektrische rijden door de overstap nog eenvoudiger en aantrekkelijker te maken.

Harm-Jan Stoter, CEO van Intergamma: “Met deze samenwerkingen voegen we weer een nieuwe en bovendien duurzame dienst toe aan ons klantaanbod. Onze klanten nemen steeds vaker duurzaamheid als uitgangspunt in hun aankoopbeslissing.  Daarin komen wij hen zo goed mogelijk tegemoet met ons bouwmarktassortiment, maar binnenkort dus ook met onze snellaadpalen. We zijn er trots op dat we snelladen voor iedereen toegankelijk maken, via ons uitgebreide netwerk van doe-het-zelfzaken in België en Nederland. Klanten kunnen hun bezoek aan de bouwmarkt combineren met een snellaadsessie, en daarmee maken we het opladen van elektrische auto’s makkelijker dan ooit.”

Verduurzaming van woning en mobiliteit

Deze samenwerking past perfect in de duurzaamheidsambities van Shell en Intergamma. Shell streeft er bijvoorbeeld naar om tegen 2025 wereldwijd 500.000 laadpalen in beheer hebben, en tegen 2030 bijna 2,5 miljoen laadpalen. Naast de oplaadoplossingen van Shell voor thuis en op kantoor, biedt de Shell EV Card toegang tot het grootste oplaadnetwerk in Europa. De uitrol van snelladers en bestemmingsladers onder de merknaam Shell Recharge maakt deel uit van het totaalaanbod van Shell op het gebied van elektrische mobiliteit. Shell werkt ook aan de uitbreiding van het netwerk van Shell Recharge-stations bij Shell-stations in België en Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.