Shell opent LNG station in Antwerpse haven

Shell opent LNG station in Antwerpse haven

Belgian Shell N.V. opent haar vierde LNG (Liquefied Natural Gas)-station in België aan bij de haven van Antwerpen. Antwerpen is gelegen op een belangrijke geografische locatie voor internationaal vrachtverkeer, daarom heeft Shell besloten daar haar vierde LNG-station te openen.

Het vierde LNG-station in België is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van ons LNG-netwerk in België en Europa”, licht Laurent Charlot, Commercieel Directeur, Belgian Shell, toe. “Shell is vastbesloten om zich te profileren als leider in de energietransitie en verwacht dat LNG een steeds belangrijkere rol zal spelen in de energiemix. Wij zien dat steeds meer transportbedrijven kiezen voor LNG en wij verwachten dat deze vraag in de toekomst verder zal groeien. Daarom werken wij nauw samen met vrachtwagenconstructeurs, klanten en beleidsmakers om het gebruik van LNG als schoner brandende en goedkopere brandstof te promoten.”

LNG is een belangrijk onderdeel van de energieontwikkeling van Shell

Shell speelt in op deze groeiende vraag naar schonere brandstof voor wegtransport door langs de Belgische snelwegen meer stations van LNG-pompen te voorzien. LNG is ontwikkeld met het oog op zwaar wegtransport. Deze sector kiest steeds vaker voor LNG omdat het zowel vanuit financieel als milieutechnisch perspectief voordelen biedt in vergelijking met conventionele diesel. Dit komt onder andere doordat LNG een schonere verbranding heeft dan diesel, het produceert minder zwavel, roetdeeltjes en stikstofdioxide. Bovendien draagt het ook bij tot een verminderde geluidsoverlast en kan het de CO2-emissies helpen verlagen.

We zijn vereerd dat we dit Shell LNG-station in Antwerpen mogen verwelkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat nieuwe energiealternatieven verder ontwikkeld moeten worden, met name voor zwaar wegtransport. Omdat Antwerpen een belangrijk knooppunt is in het Europese transportnetwerk, zijn wij blij dat deze alternatieve brandstof nu ook aangeboden wordt in het hart van onze haven en duurzamer wegvervoer kan ondersteunen”, verklaart Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

Shell heeft al drie andere LNG-stations in België, namelijk in Herstal, Maasmechelen en Rekkem. In Europa telt Shell 12 LNG-stations met de ambitie om het grootste netwerk van LNG-stations in Europa te vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.