Shuttlewise start met containertrein tussen haven Gent en het Italiaanse Mortara

Intermodaal operator Shuttlewise start vanaf maandag 4 maart 2013 een nieuwe treindienst met containers van de haven van Gent naar het Noord-Italiaanse Mortara. Voor de Gentse haven is dit de eerste internationale containershuttle per spoor.

De trein start telkens van de goederenterminal van het overslagbedrijf Stukwerkers aan het Mercatordok. Deze containershuttle zal 5 maal per week in beide richtingen gaan rijden met een capaciteit van om en bij 80 TEU. In een latere fase zal ook het Kluizendok worden aangedaan. De klanten zijn in de eerste plaats logistieke dienstverleners zoals tankoperators, shortsearederijen en wegvervoerders.

Deze nieuwe containertrein past in de verdere duurzame ontsluiting van de haven met het achterland. De haven van Gent is immers een multimodale haven gelegen op het kruispunt van de Europese snelwegen (E17 – E40), van de binnenwateren richting Noord-Frankrijk, Duitsland en Nederland en van het Europese spoornetwerk.

Voor Shuttlewise is deze trein een strategische uitbreiding van de al bestaande dagelijkse diensten Mortara – Rotterdam en Mortara – Krefeld. Met Gent is bovendien een nieuwe en strategische locatie gevonden in de driehoek Zeebrugge – Antwerpen – Rijsel. Ook lokaal verkeer van de regio Gent en Terneuzen kan hiervan profiteren.

Over Shuttlewise
Shuttlewise heeft in 2012 in totaal 860 treinen gereden en meer dan 35.000 containers vervoerd. Deze containershuttle is voor Shuttlewise de eerste activiteit in de haven van Gent.

De terminal in Mortara kan door deze uitbreiding gezien worden als een belangrijk knooppunt in Noord-Italië van waaruit Shuttlewise Nederland, België, Noord-Frankrijk en het Ruhrgebied kan bereiken.

De tractie wordt geleverd door Crossrail dat voor Shuttlewise al enkele jaren de dienst op Rotterdam heeft verzorgd.

Bron: Haven Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.