Spanning stijgt tussen Magnette en Schultz

De spanning loopt hoog op tussen Paul Magnette, minister van Overheidsbedrijven en Schultz, de Nederlandse minister van infrastructuur. Aanleiding is een niet nagekomen afspraak over een fyra treinstel. Er werd afgesproken dat België een extra treinstel zou bestellen om een rechtstreekse verbinding te maken tussen Brussel en den Haag. Schultz wil laten weten dat die afspraak nog niet is nagekomen, maar ondanks mails, brieven en telefoontjes, geeft Magnette steeds niet thuis.

Minister Schultz heeft de Nederlandse premier Rutte gevraagd om bij premier Di Rupo klacht in te dienen over deze situatie. Doel van deze actie is om druk te zetten op Magnette om toch te reageren. De Belgische spoorwegen lieten alvast weten dat ze niet geïnteresseerd zijn in een nieuw treinstel voor de volgens hen niet rendabele verbinding. Maar als Magnette hen hiervoor de opdracht geeft, zullen ze de bestelling toch doen.

Het is al het zoveelste conflict over infrastructuur tussen België en Nederland. Zo verweet België dat Nederland de uitdieping van de Westerschelde steeds vooruitschoof. In de nasleep hiervan dreigt België zijn noorderburen voor de rechter te slepen omdat ze de Hedwigepolder nog steeds niet ontpolderd hebben.

Bron: NT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.