Spoorindustrie zal komende zes jaar sneller groeien dan wereldeconomie

Volgens de World Rail Market Study zal de spoorindustrie de komende zes jaar opnieuw sneller groeien dan de wereldeconomie. In de voorbije drie jaar is een gemiddelde groei opgetekend van 3,2 procent en de komende jaren wordt gerekend op een gemiddelde van 2,7 procent groei.

Philippe Citroën, directeur-generaal van UNIFE (de Europese beroepsfederatie van de sector) vindt dat een opmerkelijke prestatie, zeker omdat er minder openbare financiering is door de crisis.

De stevige groei in het Midden-Oosten, Rusland, Oost-Europa en Latijns-Amerika zal de groeivertraging in China compenseren. Daar staat enkele grote investeringen op til. ‘De Europese spoorindustrie zal daarbij opnieuw een leidende rol spelen’, verzekert Philippe Citroën. ‘Omdat ze mee aan top staat inzake innovatie van zowel het rollend materieel als spoorcontrolesystemen’. In België is de spoorindustrie goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan een half miljard euro als je enkel de grote spelers telt als Bombardier, Alstom en Siemens.

Bron: de Tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.