stow Group kondigt lancering aan van een nieuw merk voor robotica en magazijnautomatisering

Stefan Pieters - CEO Movu Robotics

stow Group, een wereldwijd erkende leider in het ontwerpen, produceren en implementeren van geavanceerde opslagoplossingen en geautomatiseerde magazijnsystemen, kondigt de lancering aan van het nieuwe merk “Movu Robotics” en een nieuw hoofdkantoor, beide ontwikkeld om de business unit “Robotics” te versterken en om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten naar magazijnautomatisering en roboticaoplossingen. Het nieuwe merk vervangt de naam “stow Robotics” vanaf 19 september 2023. De oprichting van de robotics unit en het nieuwe hoofdkantoor werd gesteund door Blackstone, de meerderheidsaandeelhouder van stow Group.

Movu Robotics is een nieuw merk voor magazijnautomatisering dat zich onderscheidt door eenvoudigere logistieke automatiseringsoplossingen te bieden aan magazijnen over de hele wereld. Het nieuwe hoofdkantoor van Movu Robotics in Lokeren, België, combineert een 5.000 vierkante meter groot kantooroppervlak met een 10.000 vierkante meter oppervlakte voor logistieke en productieactiviteiten onder één dak, naast een state-of-the-art experience centre – een van de grootste in Europa – waar de nieuwste technologieën live worden getoond aan klanten en partners.

Movu Robotics zal aan het eind van het jaar meer dan 300 werknemers in dienst hebben in Europa en de VS en zal wereldwijd actief zijn. Het bedrijf verwacht in 2023 meer dan €300 miljoen aan orders binnen te halen.

Movu Robotics biedt een compleet portfolio van geautomatiseerde technologieën voor efficiënte magazijnen. Dit omvat de pallet shuttle “Movu atlas” voor meervoudige diepe opslag, de AMR-oplossing “Movu ifollow” voor het gezamenlijk verzamelen of transporteren van pallets, het gerobotiseerde 3D opslag- en fulfilment systeem “Movu escala” en de geïntegreerde picking robotarm “Movu eligo”. Alle Movu-systemen worden bestuurd en beheerd via hun eigen software voor magazijnuitvoering.

Voor meer informatie: www.movu-robotics.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.