Succesvol 2017 voor Kuhne + Nagel

Succesvol 2017 voor Kuhne + Nagel

2017 was een succesvol jaar voor Kuehne + Nagel, zo zegt international CEO Detlef Trefzger. Zo groeiden de volumes en de winst.

Het volume zeevracht steeg met 7,5% wat ook een groei van marktaandeel betekent. Het totaal TEU kwam uit op 4,4 miljoen TEU, een stijging met 300.000 tegenover 2016. Vooral intra-Azië en de US trade lijnen deden het goed.  De reefer container business steeg met 25% en ook op LCL (less-than-container load) werd voor het eerst meer dan 2 miljoen m³ behandeld. 2017 was voor K+N het ook jaar waar de tarieven stegen. Deze konden slechts gedeeltelijk en met vertraging doorgerekend worden aan de klanten, waardoor er wel wat meer druk op de marges kwam.

In de luchtvracht was er een volumegroei van 20,4%, wat twee keer zoveel is als de groei van de markt. Vooral de industriespecifieke oplossingen, zoals pharma en healtcare of aerospace deden het goed. Op vlak van perishables logistics werden twee acquisities gedaan van een Keniaans en Amerikaans bedrijf.

Vervoer over het land groeide met 7,6%. De sterkste groeiers hier waren groupage, full truckload, intermodal operations, speciale diensten voor pharma en healtcare en e-commerce.

Ook Contract Logistics deed het goed. Er kwam heel wat business bij op het vlak van automotive, high-tech, aerospace, pharma and healthcare en e-commerce. Op dit vlak werden ook twee overnames gedaan in Italië en Turkey van pharma logistics providers. Tegenover 2016 beheert Kuehne + Nagel 600.000m² meer magazijn- en logistieke ruimte. Het totaal komt nu op 10,6 miljoen m².

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.