Sven Pieters is de nieuwe CEO van ECS

Sven Pieters is de nieuwe CEO van ECS

Sven Pieters is door de Raad van Bestuur benoemd tot nieuwe CEO van ECS. Hij volgt Philippe Mathieu op, die in april 2022 werd aangesteld als tijdelijke CEO na de herschikking van het aandeelhouderschap binnen de groep.

Sven Pieters (49) was de voorbije elf jaar actief in verschillende leidinggevende functies binnen de Barry Callebaut Group. Hij begon in oktober 2022 bij ECS als Managing Director Supply Chain. Na zes maanden van kennismaking en overdracht, neemt hij nu de rol van CEO op. “De strategie, visie en missie van ECS blijven daarbij ongewijzigd”, benadrukt kersvers CEO Sven Pieters.

Duurzaamheid blijft een belangrijk aspect in alles wat ECS doet. Dat is niet alleen merkbaar in de investeringen in het intermodale netwerk en de verdere transitie richting duurzaam spoortransport, maar ook in de inspanningen met betrekking tot duurzame carrières voor ECS-medewerkers met ons Great Place To Work-actieplan. Zo realiseert ECS zijn groeiambities, zowel door de verdere uitbouw en investeringen in spoorverbonden magazijnen zoals de Highbay 2, als door het bevorderen van de modal shift met uitbreiding van corridors en het intermodaal netwerk. De unieke relatie en service ten opzichte van het post-Brexit Verenigd Koninkrijk met uitgebreide eigen douanediensten blijft ook een groeiend verhaal.

Over ECS ​
ECS profileert zich als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdzetels in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa). ECS beheert een vloot van 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.