Talentmobiliteit: Logistieke knelpuntberoepen invullen met de banksector

Talentmobiliteit: Logistieke knelpuntberoepen invullen met de banksector

Het vinden van expediteurs, dispatchers, customer service medewerkers en tal van andere knelpuntberoepen blijft een moeilijke oefening. Het project Talentmobiliteit van de banksector biedt een unieke kans om deze zoektocht te faciliteren. Dit project wil ervaren  medewerkers een interessante en dynamische carrière laten uitbouwen buiten de bank. Wie leest “buiten de bank”, leest dus ook in de sector van de internationale handel, het vervoer en de logistiek”.

Het Sociaal Fonds van het paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de banksector om geïnteresseerde kandidaten toe te leiden naar bedrijven van onze sector. Na coaching en kennismaking kunnen de kandidaten aan de slag, rechtstreeks of na een bijkomend opleidingstraject georganiseerd door het opleidingsfonds van de sector LOGOS, al dan niet gecombineerd met een stage. Daarnaast zorgt het online platform “Talentbuzz” voor een automatische matching tussen de vacatures van de bedrijven en de profielen van bankmedewerkers.

Om dit project zoveel mogelijk kans op slagen te geven organiseert LOGOS in mei enkele infosessies voor belangstellende werkgevers, alsook in juni een inleefdag voor geïnteresseerde bankmedewerkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.