Tavares wil 7,5 euro betalen per Transics aandeel

Op 24 april 2012 kondigde Tavares NV haar voornemen aan om een vrijwillig openbaar overnamebod uit te brengen op alle aandelen en warranten uitgegeven door Transics International NV (die nog niet gehouden worden door Tavares NV of met haar verbonden personen), mogelijk gevolgd door een openbaar uitkoopbod (het Bod).

Op heden kondigt Tavares NV, overeenkomstig artikel 8 van het KB op de openbare overnamebiedingen, een verhoging van de Biedprijs en een aanpassing van de voorwaarden van het Bod aan.

  1. De Biedprijs per aandeel wordt verhoogd van 7,10 EUR tot 7,50 EUR en de Biedprijs per warrant van 3,03 EUR tot 3,35 EUR. De verhoogde Biedprijs per aandeel van 7,50 EUR vertegenwoordigt een premie van 9,6% in vergelijking met de slotkoers op 20 april 2012.
  2. De aanvaardingsdrempel, één van de voorwaarden van het Bod, wordt verlaagd van 90% en aangepast naar 75,1% van de stemrechtverlenende effecten.

De voorwaarde van het Bod met betrekking tot de evolutie van de slotkoers van de Bel-20 index blijft ongewijzigd.

Deze verhoging is het gevolg van onderhandelingen tussen de raad van bestuur van Transics International NV en Tavares NV. De raad van bestuur verwelkomt de verhoging van de Biedprijs, die zich situeert binnen de waarderingsvork van 7,4 EUR en 8,4 EUR per Transics International NV aandeel zoals bepaald door KBC Securities NV, aangesteld als onafhankelijk expert en zoals verder uiteengezet in haar verslag. Gelet op het bovenstaande en rekening houdend met de lage liquiditeit van het Transics International NV aandeel, zal de raad van bestuur van Transics International NV het Bod aanbevelen in de context van haar memorie van antwoord. Verdere verantwoording zal worden opgenomen in de memorie van antwoord.

EQMC Europe Development Capital Fund plc, voor 9,99% aandeelhouder van Transics International NV, gaf aan het Bod tengevolge van de nieuwe voorwaarden van het Bod te willen aanvaarden. ING AM Insurance Companies BV, voor 16,5% aandeelhouder van Transics International NV, gaf aan het Bod niet te zullen aanvaarden, zoals aangegeven in het persbericht van 29 april 2012. Als gevolg hiervan heeft RLE & Partners BVBA, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Rudy Everaert, zich onthouden van de aanbeveling van de raad van bestuur. Alle andere leden van de raad van bestuur steunen de aanbeveling.

Tavares zal een vervolledigd dossier indienen bij de FSMA in de komende dagen. De beschikbaarheid van de prospectus, de memorie van antwoord en het rapport van de onafhankelijke expert zal worden bekendgemaakt in een persbericht op latere datum.

Bron: Persmededeling Transics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.