TotalEnergies krijgt exclusiviteit voor uitbreiding openbaar netwerk van e-laadstations

TotalEnergies

De Stad Antwerpen, de op één na grootste stad van België, heeft TotalEnergies de uitbreiding en ontwikkeling van haar openbaar netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen toegekend. In het kader van dit exclusief contract, het grootste dat tot nu toe in het land is toegekend, zal TotalEnergies tegen 2024 het huidige netwerk van de stad Antwerpen kunnen uitbreiden met nieuwe laadpunten, waaronder snelle laadpunten van 120 kW.

Toegekend tot 2034 voor standaard laadstations (22 kW) en 2038 voor hoogvermogen laadstations (120 kW), dekt deze concessie de levering, installatie en technische en commerciële exploitatie van het netwerk van openbare laadstations. Alle elektriciteitsbehoeften van dit netwerk zullen gedekt worden door groene stroom, met name geproduceerd uit Belgische offshore windenergie, waardoor iedereen in Antwerpen zal kunnen genieten van 100% hernieuwbaar elektrisch opladen van zijn/haar voertuigen.

“We zijn erg blij met het vertrouwen van de Stad Antwerpen voor de komende jaren en zullen onze expertise gebruiken om de mobiliteit van haar burgers te stimuleren en te ondersteunen. Dit succes illustreert de ambitie van TotalEnergies om de transformatie naar een multi-energiebedrijf verder te versnellen.” benadrukt Alexis Vovk, General Manager Marketing & Services van TotalEnergies. “In België, zoals in alle markten waar we ons ontwikkelen op het gebied van elektrische mobiliteit, zetten we ons in om een klantervaring en elektrische oplaaddiensten te bieden die aan hun verwachtingen voldoen. ”

“We zijn zeer tevreden met deze overeenkomst. Ontwikkeld op basis van realistische prognoses stelt het ons in staat om een antwoord te bieden op de behoefte aan laadinfrastructuur in Antwerpen, en tegelijkertijd snel en efficiënt in te spelen op de concrete vraag naar ontwikkeling van elektrische mobiliteit in de stad”, aldus Koen Kennis, Eerste schepen van mobiliteit voor de stad Antwerpen. “De stad Antwerpen en haar inwoners hechten veel belang aan om een beredeneerde plaatsing van de laadpalen in het straatbeeld zodat de stedelijke esthetiek bewaart blijft en een behoorlijk aantal parkeerplaatsen voor de bewoners overblijft”

Dit nieuwe contract versterkt de positie van TotalEnergies als een belangrijke speler op het gebied van elektrische mobiliteit in Europa, in lijn met zijn ambitie om tegen 2025 meer dan 150.000 laadpunten voor elektrische voertuigen te exploiteren. Als openbare laadnetwerkbeheerder “Charge.Brussels” maar ook door middel van Medium en Very High Power-terminals in zijn tankstations is TotalEnergies al een erkende speler in elektrische mobiliteit in België. Met Antwerpen zet het bedrijf zijn ontwikkeling voort in grote steden over de hele wereld, met een groot aantal oplaadpunten die momenteel in gebruik zijn of in aanbouw zijn: Amsterdam en de regio (22.000), Parijs (2.300), Londen (1.600), Singapore ( 1.500),…

Bron: TransportNieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.