Transport Gheeraert doet investering van 1,2 miljoen euro

“We starten het nieuwe jaar 2014 met de levering en ingebruikname van acht nieuwe DAF trekkers, twee IVECO trekkers en acht nieuwe tankcontainer chassis,” deelt mede-zaakvoerder en aankoopverantwoordelijke Peter Gheeraert mee. “Jaarlijks investeren wij in nieuw transportmateriaal om pannes en onnodig tijdverlies te vermijden én om aan de wensen van alle klanten te blijven voldoen.”

Transport Gheeraert werkt al sinds 1951 met een vloot die grotendeels uit DAF wagens bestaat. De investering in acht nieuwe DAF trekkers, die besteld werden bij Turbotrucks, kadert in het vernieuwen van de voertuigen die al meer dan zes jaar in dienst zijn. Er is gekozen voor twee trekkers DAF CF 410 PK mega EURO 5 EEV voor volumetransporten in de bouwsector, drie trekkers DAF XF105 410 PK EURO 5 EEV met PTO en compressor bedoeld voor tankcontainerwerk en nog eens drie trekkers DAF XF105 410 PK EURO 5 EEV om in te zetten bij tractievervoer.

Transport Gheeraert is enthousiast over de samenwerking met Turbotrucks. De goede service die de dealer biedt, de correcte prijs/kwaliteitverhouding en het uitstekende DAF product is voor hen heel belangrijk. “Het onderhoud van onze vrachtwagens verzorgen we zelf in onze modern uitgeruste garage. Een gespecialiseerd team van zes mekaniekers zorgt ervoor dat ons wagenpark in optimale conditie verkeert. Om het garageteam te versterken staat momenteel nog een vacature open voor een extra vrachtwagen mechanieker,” licht Peter verder toe.

Daarnaast worden twee nieuwe IVECO trekkers 420 PK mega EURO 5 EEV met Driver Style Evaluation (DSE On-Board) in gebruik genomen om het eco-proactief rijden verder te stimuleren.

En wegens uitbreiding en het succes van de tankcontaineractiviteiten bestelden ze bij Van Hool acht lichtgewicht tankcontainer chassis’ 20 FT.  “‘De nieuwe lichte Van Hool chassis’ geven ons een gewichtsvoordeel van 750 kg t.o.v. vroeger. Hierdoor kunnen we meer gewicht laden, wat resulteert in een direct voordeel voor onze klanten. Voor onze chauffeurs zijn ze ergonomischer in gebruik, en door de lichtere chassis is er ook minder verbruik nodig, en zodoende ook ecologisch interessant. Alleen maar voordelen dus.”

Verder verwachten ze bij Gheeraert in de loop van 2014 ook nog twee nieuwe trailers met kraan, die werden aangekocht bij Turbo’s Hoet. En er werden ook twee distributiewagens aangeschaft EURO 6 DAF LF 220 en DAF LF310, handig voor stadsdistributie.

“Alles samen goed voor 1,2 miljoen euro aan investeringen voor de modernisering en uitbreiding van onze vloot.” motiveert Peter Gheeraert de aankopen.

Transport Gheeraert telt bijna 125 medewerkers en het bedrijf met vestigingen in Loppem, Brugge en Zwijnaarde realiseerde in 2013 een omzetcijfer van 15 miljoen euro. Transport Gheeraert specialiseert zich in transporten met een toegevoegde waarde zoals vrachten met meeneemheftruck of kraan, uitzonderlijk vervoer, tankcontainertransport, maar ook deelvrachten, pallet- en colli distributie.

Meer info: www.gheeraert.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.