Transport & Logistics , het momentum voor de sector

Foto 1

Van 15 tot 17 oktober staat Antwerp expo voor de negende keer weer volledig in het teken van TRANSPORT & LOGISTICS 2013. Niet minder dan 300 exposanten zullen er een overzicht geven van de logistieke ontwikkelingen en evoluties.  Klik hier om te registreren.

Om nog beter te kunnen inspelen op de informatiebehoefte van de Belgische industrie, heeft beursorganisator easyFairs in het kader van de nieuwste editie van TRANSPORT & LOGISTICS 2013 een enquête uitgevoerd bij meer dan 400 experts binnen het logistieke veld. De uitkomst van deze tendensen wordt op diverse manieren geïntegreerd in het algemene beursprogramma.

 

Maar liefst 300 toonaangevende exposanten presenteren hun expertise op vlak van logistieke know-how, expeditie, marktgerichte distributie, warehousing en goederenbehandeling, supply chain management en consultancy. Lees meer.

 

Foto 2

Nieuw dit jaar is de invulling van Hal 3, heus belevingsparcours met brede waaier aan oplossingen:

  • The HighWay is een netwerkcorner met fabrikanten en invoerders van trucks en bestelwagens en met logistieke spelers gespecialiseerd in express delivery, parcel- & koerierdiensten.
  • Technology Valley presenteert een real warehouse waar aan de hand van demonstraties de laatste nieuwigheden worden gedemonstreerd op vlak van AGV’s, warehouse-automatisering, robotica, datacaptatie en logistieke ICT.
  • The Chain is een beurszone voor logistieke dienstverleners en magazijninrichters met expertise in ADR-transport, geconditioneerde logistiek en niet-conventionele transporten, zoals het transport van metaal, bulkgoederen, projectcargo.

Lees meer.

 

Foto 3

Transport & Logistics WorkSHOPS zijn tijdens de drie dagen gratis presentaties rond de onderzoeksprojecten van kennisinstituten zoals het VIL, PICS en PxL die betrekking hebben op de beursfeatures die in hall 3 van Antwerp expo worden getoond. Lees meer.

 

Foto 4

Rententiemanagement is voor de komende 10 jaar naast financiële gezondheid, één van dé uitdagingen in het bedrijfsleven, en dus in de logistieke sector – met verschillende knelpuntberoepen – is dit niet anders. Bedrijfsleiders en personeelsdirecteurs zijn van harte welkom op het CEO – HR breakFAST, waar vooraanstaande academici en keynotes uit de sportwereld en verschillende takken uit het bedrijfsleven hun ervaringen met de aanwezigen zullen delen. Meer info.

 

Foto 5
Onze toekomstperspectieven op o.m. het gebied van maritieme toegankelijkheid komen ruimschoots aan bod tijdens het Havendebat Antwerpen, de conferentie waar keynotes als Eddy Bruyninkckx (Port of Antwerp) en Theo Notteboom (University of Antwerp) zullen meegeven waar onze kansen en uitdagingen liggen. Info en inschrijvingen.

 

Foto 6

Social media is in opkomst. Meer en meer bedrijven ontdekken de voordelen van het gebruik van de nieuwe media. Het werven van nieuwe klanten, personeel en het verbeteren van uw naamsbekendheid, zomaar wat zaken die u kunt bewerkstelligen door de goede inzet van nieuwe media. Maar er zijn ook risico’s en valkuilen. Om u hiervoor te behoeden en u op weg te helpen organiseren wij het Seminarie Social Media in Transport & Logistiek tijdens de beurs Transport & Logistics in Antwerpen. Info en inschrijvingen.

 

Foto 7

Blijf via de VIB Summit op 17 oktober op de hoogte van nieuwe trends en nieuwe regelgeving, en leer hoe u daar flexibel op kan inspelen door voortdurend uw inkoopstrategie aan te passen en te verfijnen. Goed en effectief inkopen van (internationaal) Transport wordt een steeds belangrijker en complexer onderdeel van de bedrijfsvoering in de globaliserende markt.  De risico’s zijn legio, en de complexiteit stijgt door de volatiliteit van de brandstofprijzen, de groeiende rol van de overheid (taksen, infrastructuur, vrij verkeer van diensten, strengere regelgeving…) en nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid en “green logistics”. Info en inschrijvingen.

 

Foto 8

In de vrachtwagensimulator van de VDAB kunt u uw vaardigheden als chauffeur oefenen in een nagebootste werkelijkheid. U steekt heel wat op tijdens een rit met de vrachtwagensimulator. Lees meer.

 

logistiek-logo-klein

Ook Logistiek.be zal op Transport & Logistics  2013 aanwezig zijn. Kom zeker eens praten op onze stand over onze mogelijkheden om uw bedrijf sterker op de kaart te zetten. U kan ons terugvinden op stand 2.031 in hal 2.

We zullen tijdens de beurs ook een video interviews doen met een aantal standhouders. Geïnteresseerden kunnen zich steeds aanmelden op de stand of bellen naar 0495/456.990.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.