Chevron Phillips Chemical en Van Moer Logistics gaan samenwerken

Van Moer Logistics - Chevron Phillips Chemical

Chevron Phillips Chemical en Van Moer Logistics gaan samenwerken. Na een grondige audit en evaluatie koos Chevron Phillips Chemical voor de Antwerpse provider om een belangrijk aandeel van de logistieke flows van de chemiereus te behartigen.

Samenwerking

Van Moer Logistics zal de import- en exportstromen van de Amerikaanse chemiespeler behandelen voor de productieafdelingen in Beringen en Tessenderlo. Concreet gaat het over nationale transporten, heating van tankcontainers én de opslag van zowel bulk (isotanks) als verpakte goederen (drums/IBC’s).

Drumming

Bij Van Moer Logistics werd er echter ook geïnvesteerd in een drumminginstallatie om hun dienstverlening voor de chemiespelers verder uit te breiden. Ook Chevron Phillips Chemical zal gebruik maken van deze nieuwe service door hun goederen te laten ompakken van bulk naar drums of IBC’s op de Antwerpse Seveso-site van Van Moer Logistics.

Duurzame logistiek

Het doel van beide bedrijven is om op lange termijn het huidige ontwerp van de logistieke stromen te herbekijk en om deze mogelijks via de binnenvaart in combinatie met nachttransport te organiseren. Deze projecten zullen verder uitgewerkt worden naarmate de samenwerking tussen Van Moer Logistics en Chevron Phillips Chemical zich verder ontplooit.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.