Daniel Carrera benoemd tot de nieuwe president van UPS Europa

Daniel Carrera - UPS Europa

UPS heeft Daniel Carrera benoemd tot de nieuwe president van UPS Europa. In zijn nieuwe functie zal Carrera verantwoordelijk zijn voor het beheer van de activiteiten en de meer dan 50.000 UPS-ers in 56 landen en gebieden. In de strijd tegen de pandemie is de Europese regio blijven groeien als een wereldwijd knooppunt in het UPS-netwerk, dat voldoet aan de groeiende vraag naar e-commerce en een vitale rol speelt bij de levering van vaccins vanuit Europa aan Aziƫ, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Afrika.

Carrera heeft de Spaanse nationaliteit en is de tweede Europese president van UPS Europa. Hij bekleedde verschillende leidinggevende functies in de regio en was tot voor kort president van het district West-Europa alsook internationaal ambassadeur voor diversiteit en inclusie. In deze functies speelde hij een sleutelrol bij de voltooiing van een vijfjarige investeringscyclus van $2 miljard in de regio, waarbij de snelheid verbeterde, de capaciteit uitbreidde en werd voldaan aan de toegenomen vraag vanuit e-commerce, gezondheidszorg en internationale handel.

Voordat Carrera bij UPS kwam, was hij directeur van Global Accounts in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bij Menlo Worldwide, een wereldwijde vrachtexpediteur. Na de overname van het bedrijf door UPS in 2005, hield hij toezicht op de succesvolle integratie van de verkoopteams van Menlo Worldwide en UPS Supply Chain Solutions.

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in Belgiƫ. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.