TomTom introduceert de GO Expert voor professionele chauffeurs

TomTom GO Expert

TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, introduceert de TomTom GO Expert – hét navigatiesysteem voor bestuurders van vrachtwagens, bestelwagens en bussen. De GO Expert beschikt over een 7-inch high-definition (HD) touchscreen display en een nieuwe processor waardoor het navigatiesyteem vier keer sneller is dan vorige modellen. Bovendien beschikt de GO Expert over functies als smart routing voor grote voertuigen en nauwkeurige verkeersinformatie, die elke rit efficiënter maken.

Routebepaling voor grote voertuigen

Bestuurders kunnen met de TomTom GO Expert de ideale route instellen op basis van de afmetingen, het gewicht, het vrachttype en de maximumsnelheid van hun vrachtwagen, bestelwagen of bus. Omdat de kaarten van TomTom de nieuwste ADR-tunnelcodes, beperkingen voor VN-klassen en routebeschrijvingen voor steden bevatten, kunnen bestuurders wegen vermijden die niet geschikt zijn voor hun voertuig. Zelfs als er geen actieve route in het navigatiesysteem staat, krijgt de bestuurder tijdig een waarschuwing voor bruggen, tunnels of tollocaties die niet toegankelijk zijn voor het voertuig.

Verbeterde functies en speciale aandachtspunten via live services

De TomTom GO Expert is uitgerust met de nauwkeurige en betrouwbare kaarten van TomTom. Kaarten kunnen tot drie keer sneller* worden bijgewerkt via Wi-Fi®. Door een nieuwe processor en meer geheugenruimte is het navigatiesysteem vier keer sneller dan de vorige navigatiesystemen. Met het nieuwe 7-inch HD-touchscreen en een krachtige luidspreker is de TomTom GO Expert de ultieme reisgenoot.

Tankstations, parkeerplaatsen en servicecentra

Daarnaast zijn er tienduizenden nieuwe nuttige plaatsen, Points of Interest (POI), voor grote voertuigen toegevoegd aan het navigatiesysteem. Zo zijn er tankstations, parkeerplaatsen en servicecentra toegevoegd om de rit van grote voertuigen zo comfortabel mogelijk te maken. Een nieuwe en verbeterde rijbaanbegeleiding zorgt ervoor dat bestuurders vol vertrouwen kunnen navigeren op lastige kruispunten en afritten van snelwegen. Bestuurders kunnen hun telefoon draadloos verbinden via Bluetooth® en krijgen zo toegang tot de betrouwbare TomTom verkeersinformatie. Hierdoor kan de snelste route berekend worden en een nauwkeurige schatting van de aankomsttijd worden gegeven. Bovendien krijgt de bestuurder waarschuwingen voor vaste en mobiele flitsers**.

Efficiëntere, veiligere en soepelere ritten

Mike Schoofs, Managing Director, TomTom Consumer: “Beroepschauffeurs spelen meer dan ooit een cruciale rol bij het verplaatsen van goederen via steden en over grenzen. Door het combineren van onze – meer dan 30 jaar – ervaring met het maken van kaarten, met onze nieuwste en beste technologie, zit het krachtige nieuwe TomTom GO Expert navigatiesysteem boordevol functies. Denk aan aangepaste routing voor grote voertuigen en nieuwe waarschuwingen voor beperkingen. Dit nieuwe navigatiesysteem is speciaal ontworpen voor professionele bestuurders en zal lange ritten vergemakkelijken en leiden tot efficiëntere, veiligere en soepelere ritten.”

 

* Kaarten worden tot drie keer sneller* bijgewerkt dan bij de vorige generatie van TomTom.

**De TomTom GO Expert wordt geleverd met een proefversie van 1 jaar Flitspaalwaarschuwingen, bestuurders kunnen na afloop van de proefperiode overstappen op een abonnement.

Bron: TransportNieuws.be

Posted in ,

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.