Transportbedrijf Group Joosen verhuist naar Antwerpse haven

Het transporbedrijf Group Joosenuit Brecht verplaatst zijn hoofdzetel naar de haven van Antwerpen. Gedelegeerd bestuurder Kurt Joosen wil op die manier niet enkel transportkilometers uitsparen maar tevens samenwerkingsmogelijkheden creëren met zijn collega’s transporteurs.

De Group Joosen werd destijds in 1994 opgestart in Sint Lenaarts. Vader Frans en zoon Kurt bouwden het bedrijf in al die jaren uit tot een gerespecteerde groep die vandaag liefst 60 eigen voertuigen op de baan heeft. Elke dag worden vandaag minstens 140 ritten uitgevoerd. De groep is vooral gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers.

Kurt Joosenis het vandaag vooral om rentabiliteit en milieuvriendelijkheid te doen. Op dat vlak liggen nog enorme mogelijkheden. De verhuis van de administratieve diensten van de groep naar de Ordamstraat in Antwerpen is daar een beweging bij. “Wij stockeren er nu al containers op een terrein van 2,5 hectaren. We voeren er ook kleine herstellingen uit. De verplaatsing van de administratie van Brecht naar Antwerpen lijkt dan ook logisch, zegt Kurt Joosen.

De Group Joosen blijft ook actief in Brecht. De terreinen zowel als de garage blijven er operationeel. “Veel van onze chauffeurs wonen in de omgeving van Brecht. Zij zullen er dus ook hun truck veilig kunnen parkeren.”

Met de verhuis wil Kurt Joosen tevens de mogelijkheden tot samenwerking met de andere transportbedrijven verhogen. “Wij kunnen de collega’s lege equipment aanbieden en zij kunnen hun lege equipment bij ons parkeren. We kunnen ook op de kaai efficiënter samenwerken door bv. containers vervroegd buiten te halen op de terminal. Het gaat ons om een win/win situatie.”

Bron: Made in Kempen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.