TVH – Thermote & Vanhalst lanceert revolutionaire wuBump-schokbreker

Voor elke heftruck tot 5 ton (11000 lbs) is er voortaan de wuBump, een unieke en gebruiksvriendelijke schokbreker. De wuBump werd ontwikkeld door Ingenieursbureau Wuylens, en is volledig ‘made in Belgium’. Op 1 maart 2012 werd de wuBump gelanceerd op de Europese markt.TVH  – Thermote & Vanhalst, staat in voor de exclusieve verkoop in de Benelux en in nog een aantal andere Europese landen.

Veilig aan de slag!

De wuBump beschermt voortaan uw chauffeur, heftruck, lading en magazijninfrastructuur bij botsingen. De schokbreker is eenvoudig in zijn ontwerp en is daardoor gemakkelijk te installeren op eender welke heftruck tot 5 ton (11000 lbs). Dit gebeurt door twee PE-riemen achteraan de heftruck aan de bestuurderscabine te bevestigen. Wanneer uw heftruck ergens tegenaan botst, vangt de wuBump de vrijgekomen botsenergie op. Goed nieuws voor de bestuurder die niet meer hoeft te vrezen voor pijnlijke nek- en rugletsels, én voor zijn werkgever die op zijn beurt niet krijgt af te rekenen met schade aan lading, heftruck of infrastructuur.

Materiaal dat tegen een stootje kan!

De CE-gecertificeerde wuBump weegt 10 kg en beschermt doeltreffend bij snelheden tot 10 km/u. De mobiele bumper bestaat uit een holle en een volle cilinder die in elkaar schuiven en die werden vervaardigd uit meerlagig elastomeer. Dit is een bijzonder elastisch (>400%) materiaal dat de botsenergie absorbeert én nadien meteen weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt.

De samenstelling van de wuBump maakt hem bestand tegen de inwerking van water, stoom, UV-licht, ozon, oliën, basen, zuren en zouten. De bumper is geschikt voor toepassingen bij temperaturen van -40°C tot +120°C.

De wuBump is via TVH exclusief te verkrijgen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk,  Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en Ijsland. TVH biedt de schokbreker ook in andere landen te koop aan.

Voor meer technische details en demonstraties, kijk op www.wubump.com

Bron: Persmededeling www.tvh.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.