Uber Freight lanceert zijn diensten in Duitsland

Uber Freight lanceert zijn diensten in Duitsland

Na zijn succesvolle lancering in Nederland, start Uber Freight nu met zijn logistics on-demand platform in Duitsland. Duitsland is de leidende wegtransport markt in Europa.

Daniel Buczkowski, hoofd van expansie bij Uber Freight: “In een steeds meer veeleisende sector heeft Uber Freight de kracht om efficiëntie te ontsluiten die de ganse Duitse industrie kan aandrijven. Met een globaal netwerk en beproefde technologie, kijken we ernaar uit om carriers en ladingen naadloos te koppelen en een omgeving te creëren in welke iedereen erop vooruit gaat.”

Uber Freight hoopt te kunnen inspelen op een aantal problemen op de Duitse markt.Net zoals elders in Europa heeft de Duitse markt een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De World Bank schat dat ongeveer 40% van de Duitse vrachtwagenchauffeurs in de komende 10 jaar op pensioen zal gaan. Dat betekent een tekort van 150.000 chauffeurs. Daarnaast zijn vrachtwagens leeg in maar liefst 21% van de gereden kilometers. Uber Freight wil met zijn on-demand marktplaats die efficiëntie flink verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.