Uitnodiging: gratis CO3-stoomcursus horizontale samenwerking (28 februari 2013)

Volgens toonaangevende rapporten rijdt 1 op 4 vrachtwagens leeg en ligt de gemiddelde benutting van het transportnetwerk in Europa en de Verenigde Staten beneden 50%. Tegelijk klagen verladers over te hoge logistieke kosten en gaan er wekelijks transporteurs over de kop. Er groeit een internationale consensus dat de logistieke sector dringend nood heeft aan drastische innovatie om efficiënter, effectiever en duurzamer te werken. Veel ogen zijn daarbij gericht op horizontale samenwerking of het bundelen van goederenstromen. “Collaborative Concepts for Co-modality” (CO³) is een door de Europese Commissie gefinancierd consortium dat tot doel heeft horizontale samenwerking te stimuleren door aan  verladers en logistieke dienstverleners alle innovatieve bouwstenen die hiervoor nodig zijn, gratis aan te bieden.

Als logistiek professional kan u het zich nauwelijks permitteren, niet op de hoogte te zijn van deze nieuwe trend. Daarom organiseert CO³ op donderdag 28 februari in Breda, samen met het Nederlandse topinstituut DINALOG en vakorganisaties OTM, VIB, CSCMP en CILT, een gratis workshop over horizontale samenwerking. Deze interactieve stoomcursus biedt op enkele uren tijd een praktijkgericht overzicht van de belangrijkste nieuwe concepten, richtlijnen en do’s and dont’s rond het bundelen van stromen. Er is tevens gelegenheid voorzien om vragen te stellen en te netwerken met andere bedrijven die ervaring of interesse hebben in bundeling.

Logistiek.be lezers zijn van harte welkom! Opgelet, het event vindt plaats in het Engels en op een  first-come, first-served basis. De organisatoren streven een gezonde mix na van verladers en logistieke dienstverleners.
Meer te weten komen of inschrijven kan via deze link:

http://www.dinalog.nl/en/calendar/_cilt_ndl_cscmp_event/

(de Dinalog website zal u hierbij vragen om een korte registratieprocedure te doorlopen)

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.