Van Moer Logistics en Rombit werken samen rond heftruck veiligheid

Van Moer Logistics - Rombit

De samenwerking tussen Van Moer Logistics en Rombit is een primeur in de sector. De oplossing wordt voor het eerst op grote schaal uitgerold in de logistieke sector over meer dan 300 heftrucks op 10 locaties. Daarmee is Van Moer Logistics de eerste logistiek dienstverlener in de haven die met Rombit een investering van deze omvang doet.

Investering in personeel

Evert Bulcke, COO Rombit: “De opslag- en distributiesector maakt een sterke groei door. Helaas groeit ook het aantal ernstige ongevallen. Nieuwe oplossingen van eigen bodem combineren coaching en technologie. We zijn zeer verheugd dat Van Moer Logistics fors investeert en dus pioniert wereldwijd. Wederom staat ons land op de logistieke wereldkaart.”

De komende drie jaar worden de heftrucks van Van Moer Logistics stapsgewijs uitgerust met Internet of Things (IoT) technologie om de productiviteit, veiligheid en kwaliteit op de werkvloer te optimaliseren. Niet alleen wordt gezorgd voor een veiligere werkomgeving, er wordt ook geïnvesteerd in training on the job. De oplossingen van Rombit analyseren het rijgedrag en coachen de chauffeur om veiliger te werken. Daarnaast worden chauffeurs en voetgangers actief gewaarschuwd als een heftruck te dichtbij komt.

Jo Van Moer, oprichter & CEO Van Moer Logistics: “We zijn overtuigd van het positieve effect dat deze technologie zal hebben op onze bedrijfsvoering. Het is een efficiënte manier om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers te stimuleren. ”

Monitoring en coaching

Concreet wordt het Rombit-anker op de vorkheftruck gemonteerd. Het anker registreert zowel de parameters van het voertuig als gevaarlijk en opvallend rijgedrag. Deze gegevens worden gelijktijdig naar de DriverBox en het platform gestuurd. De DriverBox helpt de chauffeur door direct een klein signaal te geven op de heftruck zelf. Maandelijks zal een coach de gegevens met de chauffeur doornemen en bijsturen waar nodig.

Veilig rijden is duurzaam rijden

Daarnaast worden de parameters van het voertuig gebruikt om het onderhoudsniveau van het voertuig te bewaken. Het aanpassen van de rijstijl levert ook economische voordelen op. Een geoptimaliseerde rijstijl resulteert in minder onderhoud en een energiebesparing tot 25%.

Botsingpreventie

Coachen van chauffeurs gaat hand in hand met het vermijden van aanrijdingen. De draagbare Rombit communiceert via ultrabreedbandtechnologie met een anker op de vrachtwagen. Wanneer een bepaalde afstand niet gerespecteerd wordt, klinkt er een alarm op beide toestellen. Op deze manier kan er tijdig een melding gestuurd worden naar zowel de voetganger als de bestuurder en kan een mogelijk ongeval vermeden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.