Veilig op weg

Veilig op weg

Brigade Electronics timmert het laatste jaar flink aan de weg in België. Zeker sinds het onderwerp verkeersveiligheid en het voorkomen van fatale ongelukken hoog op de agenda van het ministerie van mobiliteit staat, zijn de systemen van Brigade steeds populairder geworden.

De Backeye® 360 is de meest nieuwe ontwikkeling, die alle andere systemen overbodig maakt. Vier camera’s, hoog aan iedere zijde van het voertuig gemonteerd, zenden hun beelden gelijktijdig naar een Electronische Controle Unit (ECU), die de beelden bewerkt en samenvoegt tot 1 totaalbeeld op de monitor van de bestuurder. De bestuurder ziet zijn voertuig van bovenaf en ziet dus direct of er een fietser naast de vrachtwagen zit. Dode hoeken worden totaal geëlimineerd.

Dit systeem wordt vaak gecombineerd met ultrasone obstakeldetectie, een akoestisch waarschuwingssysteem voor de bestuurder, als er zich een persoon of object in de detectiezone bevindt. Ook wordt de Backeye®360 vaak gecombineerd met de MDR, een Mobiele Digitale Recorder die middels opgenomen beelden vastlegt wat er rondom het voertuig gebeurt. In geval van schade aan de wagen of onterechte schadeclaims, vormt de MDR een onweerlegbaar bewijs van het gebeurde. Vooral in de waste sector een veel gebruikte oplossing.

‘’Onze missie is ongelukken voorkomen en levens besparen’’, aldus Huib Slijkhuis. ‘’We kijken naar het probleem van de klant en bieden hem daarvoor de geschikte oplossing’’.

Brigade Electronics is wereldwijd leverancier van voertuig veiligheidssystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en ze heeft dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, de USA, Zuid Afrika, Canada en Polen.

Brigade Electronics BV, Ambachtstraat 8, 7587 BW Oldenzaal. Tel. +31 541 53 18 01. [email protected], www.brigade-electronics.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.