Verpakkingsbedrijf DS Smith investeert 15 miljoen euro in Belgische vestigingen

DS Smith

Het Britse verpakkingsbedrijf DS Smith, een van de grootste leveranciers van golfkartonnen verpakkingen in Europa, investeert 15 miljoen euro in zijn Belgische vestigingen in Gent en Buggenhout. Door innovatie en technologische ontwikkelingen speelt het bedrijf in op de stijgende en veranderende vraag in de e-commerce en FMCG-markten. De investeringen moeten DS Smith helpen  zijn CO2-uitstoot te verminderen en zorgen ook voor een capaciteitsverhoging en extra jobs.

15 miljoen euro aan investeringen

Het bedrijf surft mee op de boom in de e-commerce branche. Het levert nu al aan zowat alle belangrijke e-commerce spelers. In 2018 investeerde DS Smith al in de uitbreiding van zijn ‘Impact Centre’ in Gent met een speciaal e-commerce gedeelte en in zijn vestigingen in Buggenhout en Gent werden respectievelijk een hypermoderne verwerkingslijn en vouwplakmachine geïnstalleerd. Om te blijven groeien, zal het bedrijf in 2020 een nieuwe, state-of-the-art golfkartonmachine (corrugator) in gebruik nemen in zijn vestiging in Gent. Alles samen gaat het om investeringen ter waarde van 15 miljoen euro.

Aanzienlijke capaciteitsverhoging en extra jobs

Van zodra de nieuwe machine in Gent in gebruik wordt genomen in 2020, verwacht DS Smith een stijging van de productiecapaciteit met ten minste 50%. Daarom zal er in de toekomst met 3 in plaats van 2 ploegen gewerkt worden. Het aanwerven van extra medewerkers wordt nu al opgestart.

Duurzaamheid staat centraal

De investeringen van DS Smith in de nieuwe machines komen tegemoet aan de toenemende vraag naar duurzame en complexere verpakkingen op de e-commerce en de FMCG-markten. Zo zet DS Smith bijvoorbeeld in op ‘slimmere’ constructies die het inpakken en vullen van schappen versnellen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook oplossingen om de lege ruimte in e-commerce verpakkingen te minimaliseren.

Bovendien zorgen de nieuwe machines voor een flinke reductie van het afvalpercentage en passen ze in de strategie van DS Smith om zijn CO2-uitstoot gevoelig te reduceren, tot 30% per ton productie tegen 2020.

Bart Albrechts, General Manager DS Smith Belgium: “Onze investeringen zijn erg duurzaam: ze maken het mogelijk om onze doelstelling te halen om tegen 2020 onze CO2-uitstoot met 30% per ton productie terug te dringen en zo dé duurzaamste speler op de markt te worden. Dit bovenop het feit dat golfkarton op zich al een erg duurzaam materiaal is. Wij passen onze verpakkingen ook voortdurend aan aan de veranderende markt en de toegenomen vraag naar duurzaamheid bij de consument én de webwinkels. Daarom maken, verzamelen én recycleren wij verpakkingen – een cyclus die slechts 14 dagen in beslag neemt. Met innovaties zoals onze revolutionaire ‘Made2Fit’ technologie zorgen wij er bovendien ook voor dat opvulmaterialen in pakketjes overbodig worden en transportkosten verlaagd worden. Duurzaamheid is nu al onze prioriteit, en dit zal in de toekomst alleen nog maar aan belang winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.